Generalitati conceptuale despre responsabilitate si vinovatie in Grecia Antica

Trimisa la data: 2010-08-09
Materia: Litere
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_M
Lucrare de licenta despre Generalitati conceptuale despre responsabilitate si vinovatie in Grecia Antica
Printr-o extensiune de sens si mai larga, cuvantul desemneaza de asemenea, uneori, uneltele sau intruchiparile maniei divine: de pilda, Calul Troian este ate, iar Antigona si Ismena sunt pentru Creon "o pereche de atai". Astfel de credinte sunt inradacinate, mai degraba, in sentiment decat in logica: ele exprima constiinta unei misterioase conexiuni dinamice, forta fatalitatii (μI­νος IZτης), cum o numeste Eschil.

Faptul ca aceste spirite erau temute in perioada arhaica este atestat si de cuvintele Mesagerului din Persii : Xerxes a fost ispitit de un "alastor sau daimon rau". Eschil se dovedeste insa mai intelept: dupa cum explca fantoma lui Darius mai tarziu, ispitirea era pedeapsa pentru hybris.Ceea ce in viziunea partiala a celor vii apare ca actul unei fiinte diavolesti este perceput de puterea de patrundere largita a mortilor drept un aspect al justitiei cosmice. In Agamemnon intalnim aceeasi interpretare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Generalitati conceptuale despre responsabilitate si vinovatie in Grecia Antica

Lucrare de licenta despre Generalitati conceptuale despre responsabilitate si vinovatie in Grecia Antica
Cuprins

Capitolul I Lumea zeilor si lumea oamenilor in Iliada si Odiseea........................1

Capitolul II Intruziunea divinului in cotidianul uman...........8

Capitolul III Interventii si consecinte........................16
1. Zeii si puterea spiritului .................................16
2. Reactii umane in randul divinitatilor ......................23
3. Miasma............................28

Capitolul IV Resemnare sau actiune.........................30

Capitolul V Sensurile tragicului...........................35
1.Tragic si tragedie.......................................35
2. Fatalitatea tragica..............................36
3. Libertatea tragica...............................45

Concluzie............................48

Bibliografie.........................49Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Generalitati conceptuale despre responsabilitate si vinovatie in Grecia Antica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.