Generalitati despre taxa per valoarea adaugata

Trimisa la data: 2010-04-17
Materia: Finante-Banci
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_D
Lucrare de licenta despre Generalitati despre taxa per valoarea adaugata
Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. a), locul livrarii pentru vanzarile la distanta efectuate din Romania catre alt stat membru se considera in acest alt stat membru, in cazul in care livrarea este efectuata catre o persoana care nu ii comunica furnizorului un cod de inregistrare in scopuri de TVA, atribuit de statul membru in care se incheie transportul sau expedierea, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii: valoarea totala a vanzarilor la distanta, efectuate de furnizor si care presupun transportul sau expedierea bunurilor din Romania catre un anumit stat membru, in anul calendaristic in care are loc o anumita vanzare la distanta.

Inclusiv valoarea respectivei vanzari la distanta, sau in anul calendaristic precedent, depaseste plafonul pentru vanzari la distanta, stabilit conform legislatiei privind taxa pe valoarea adaugata din statul membru respectiv, astfel de vanzari avand locul livrarii in statul respectiv; furnizorul a optat in Romania pentru considerarea tuturor vanzarilor sale la distanta, care presupun transportul bunurilor din Romania intr-un anumit stat membru, ca avand loc in respectivul stat membru. Optiunea se exercita in conditiile stabilite prin norme si se aplica tuturor vanzarilor la distanta, efectuate catre respectivul stat membru, in anul calendaristic in care se exercita optiunea si in urmatorii doi ani calendaristici.;

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Generalitati despre taxa per valoarea adaugata

Cuprins

Capitolul I. Definitii....................................4

Capitolul II. Operatiuni impozabile....................................9

Capitolul III. Persoane impozabile....................................12

Capitolul IV. Operatiuni cuprinse in sfera de aplicare a taxei....................................14

Capitolul V. Locul operatiunilor cuprinse in sfera de aplicare a taxei....................................21

Capitolul VI. Faptul generator si exigibilitatea taxei pe valoarea adaugata....................................30

Capitolul VII. Baza de impozitare....................................33

Capitolul VIII. Cotele de taxa....................................36

Capitolul IX. Operatiuni scutite de taxa....................................38

Capitolul X. Regimul deducerilor....................................48

Capitolul XI. Persoanele obligate la plata taxei....................................61

Capitolul XII. Regimuri speciale....................................65

Capitolul XIII. Obligatii....................................77

Capitolul XIV. Dispozitii comune....................................93

Capitolul XV. Dispozitii tranzitorii....................................95

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Generalitati despre taxa per valoarea adaugata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.