Generalitati privind bursa de valori si scopul acesteia

Trimisa la data: 2010-09-17 Materia: Economie Pagini: 76 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Gina_R
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Generalitati privind bursa de valori si scopul acesteia
In Romania, prin Legea nr. 52/1994, bursa de valori este reglementata ca fiind "o institutie cu personalitate juridica, care asigura publicului, prin activitatea intermediarilor autorizati, sisteme, mecanisme si proceduri adecvate pentru efectuarea continua, coordonata, transparenta si echitabila a tranzactiilor cu valori mobiliare admise la cota, oferind economiilor investite garantie morala si securitate financiara" si care, de fapt, constituie piata oficiala si organizata pentru negocierea valorilor mobiliare.

Legea nr. 129/2000 privind bursele de marfuri, reglementeaza bursa de marfuri ca fiind "o institutie publica, cu personalitate juridica, reglementata si controlata de CNVM, care autorizeaza functionarea acestei piete si asigura conditiile necesare societatilor de brokeraj pentru efectuarea tranzactiilor pe pietele organizate si autorizate de organul de supraveghere".
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Generalitati privind bursa de valori si scopul acesteia

Cuprins

1. Definire...........3
2. Obiectul bursei de valori............3
3. Conditiile esentiale pentru infiintarea unei burse de valori.....4
4. Scopul esential al bursei de valori.......4
5. Clasificarea burselor de valori.........5
6. Supravegherea si controlul negocierilor la bursa de valori.......7

Bursa: definitie, premise si trasaturi caracteristice......20
Premisele aparitiei pietei bursiere.......22
Indici bursieri.........24
Categorii de indici.....26
Conducerea institutiei bursiere........32
Tranzactia bursiera......38

Operatiuni bursire..........45
1. Piata la disponibil.....45
2. Piata la termen sau reglementata.......48

Operatiunile speculative de hedge.........51
Tranzactii la termen cu instrumente financiare.......57
Piata de capital cu bursele de valori........64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Generalitati privind bursa de valori si scopul acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.