Generalitati privind importante descoperiri

Trimisa la data: 2009-07-15
Materia: Istorie
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_B
Lucrare de licenta despre Generalitati privind importante descoperiri
Pe baza materialului numismatic descoperit pana in prezent in sapaturile de la Poiana si a interpretarii date acestui material, B. Mitrea sustine ca Piroboridava mentionata in papirusul lui nu trebuie sa fie localizata pe Cetatuia de la Poiana.

O inscriptie de la prima jumatate a sec III d.Ch. dovedeste insa existenta localitatii Piroboridava intr-o vreme mai tarzie . Totodata, dupa indicatiile coordonatelor lui Ptolemeu, ca si dupa cea mai veche harta care insoteste textul, Piroboridava poate fi localizata pe Siret in apropiere de Dunare, deci nu departe de fluviu.

O problema constituie si numele de Piroboridava, care in diverse manuscrise ale Geografiei lui Ptolemeu, in afara de forma mai frecventa de Piroboridava, mai este intalnit si sub alte forme deosebite ca: Pyroboridaua sau Piroboridyna.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Generalitati privind importante descoperiri

Lucrare de licenta despre Generalitati privind importante descoperiri
Cuprins

Introducere...........................3

Capitolul I Poiana - antica Piroboridava?...................5

Capitolul II Marturii arheologice...........................18
1.Fortareata geto-dacica - caracterizare generala.Sistem defensiv.....18
2. Aspecte ale culturii materiale la Poiana.................24
2.1. Consideratii stratigrafice.............................24
2.2. Locuinte...................28
2.3. Monede.....................32
2.4. Ceramica...................37
2.5. Ocupatii...................43
2.6. Arta.......................46
2.7. Arme.......................50

Capitolul III Elemente de viata spirituala...............51
1. Religia geto-dacilor......................51
2. Sanctuare.................................53
3. Obiecte de arta religioasa................54
4. Rit si ritual de inmormantare.............55

Concluzii......................58

Bibliografie...................62


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Generalitati privind importante descoperiri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.