Generalitati privind raspunderea civila delictuala

Trimisa la data: 2010-09-04
Materia: Drept
Pagini: 103
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adian_Io
Lucrare de licenta despre Generalitati privind raspunderea civila delictuala
Formele raspunderii. Intrucit o fapta pagubitoare incalca vreuna din regulile morale de conduita admise de constiinta sociala, ea determina, in lumina acestor reguli, o reprobare sub forma unei reactii a cercului societatii in care s-a produs. Suntem in acest caz in prezenta raspunderii morale. Dupa formarea statului si nasterea dreptului,avem de-a face cu raspunderea juridica. Domeniul dreptului si al moralei se interfereaza totusi, prin urmare si cel al raspunderii morale si al raspunderii juridice au un miez comun.

Sub aspectul raspunderii juridice, reactia colectiva a urmarit la inceput pedepsirea faptasului, apoi restabilirea in folosul victimei a situatiei anterioare vatamarii suferite de acesta, adica repararea.
In masura in care norma de drept urmareste pedepsirea faptasului supunandu-l la inceput unei suferinte, iar in epoca noastra incercand, in primul rand, sa-l transfere din punct de vedere moral prin masuri de educatie suntem in prezenta unei raspunderi penale. Intrucat insa norma de drept urmareste repararea, adica restabilirea echilibrului intre doua patrimonii suntem in prezenta raspunderii civile.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Generalitati privind raspunderea civila delictuala

Lucrare de licenta despre Generalitati privind raspunderea civila delictuala
Cuprins

Capitolul I. Privire de ansamblu asupra raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie..............3

Capitolul II. Prejudiciul............11

Capitolul III. Fapta ilicita.........45

Capitolul IV. Raportul de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciu...............59

Capitolul V. Vinovatia............70

Capitolul VI. Proba elementelor raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie............91

Capitolul VII. Prescriptia.............96

Capitolul VIII. Autoritatea in civil a instantei penale in ceea ce priveste dispozitiile referitoare la actiunea civila dintr-o asemenea hotarare...............98

Capitolul IX. Raspunderea civila delictuala pentru fapta proprie a persoanei juridicie .............100

Capitolul X. Concluzii...........102

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Generalitati privind raspunderea civila delictuala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.