Generalitati privind responsabilitatea companiilor in domeniul social

Trimisa la data: 2010-05-20
Materia: Economie
Pagini: 121
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eduard_C
Lucrare de licenta despre Generalitati privind responsabilitatea companiilor in domeniul social
In abordarea problemei responsabilitatii sociale a organizatiilor, putem alege drept punct de plecare si teoria sistemelor. Potrivit acestei teorii, toate organismele si sistemele vii interactioneaza sau sunt influentate de alte forte ale mediului. Pentru a supravietui cea mai importanta caracteristica este adaptabilitatea - capacitatea de a raspunde conditiilor in continua schimbare ale mediului. Pentru managerii unui organism de tipul unei companii moderne, aceasta teorie a sistemelor constituie un instrument de valoare pentru care ii poate ajuta sa inteleaga relatiile care se stabilesc intre companiile pe care le conduc si mediul complex in care acestea isi desfasoara activitatea.

Piata nu reprezinta singurul mijloc prin care se realizeaza interactiunea dintre companie si societate. Exista multiple influente exterioare de natura non-comerciala, ca de exemplu cele datorate fortelor politice si culturale. Orice organizatie isi desfasoara activitatea in cadrul unui sistem complex de relatii cu diferite segmente ale societatii. Succesul unei companii poate fi afectat - pozitiv sau negativ - de stakeholderii sai. Daca nu reuseste sa ofere un raspuns adecvat acestor grupuri de interese, compania se poate confrunta cu serioase conflicte sau probleme publice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Generalitati privind responsabilitatea companiilor in domeniul social

Cuprins


Capitolul I. Responsabilitatea sociala a companiilor.........3

Capitolul II. Angajatii - o categorie aparte de stakeholderi.........36

Capitolul III. Evolutia tendintelor demografice ale resurselor umane si implicatiile lor asupra responsabilitatii sociale a companiilor......65

Capitolul IV. Analiza dimensiunii "Resurse umane" a responsabilitatii sociale in cadrul companiei S.C. ROMTELECOM S.A. .......77

Capitolul V.Concluzii si recomandari ..........113

Bibliografie..........118

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Generalitati privind responsabilitatea companiilor in domeniul social". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.