Generatoarele de impulsuri cu microcontroler si implementarea soft a unei tastaturi matriceale

Trimisa la data: 2009-06-02
Materia: Electrotehnica
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_Lu
Lucrare de licenta despre Generatoarele de impulsuri cu microcontroler si implementarea soft a unei tastaturi matriceale
Timerul T2 este un timer de 16 biti ce contine 2 registre TMH2 (octet superior) si TML2 (octet inferior). Timerul / numarator de 16 biti poate fi deconectat sau conectat la clock printr-un circuit de prescalare de la una din doua surse: fOSC / 12 sau de la un semnal extern. Atunci cand timerul T2 este configurat ca numarator, circuitul de prescalare primeste clock de la un semnal extern pe intrarea T2 (P 1.4). Un front crescator la pinul T2 incrementeaza circuitul de prescalare, iar rata maxima de repetitie este o numarare pe ciclu masina (1 MHz cu un oscilator de 12 MHz).

Rata maxima de repetitie pentru timerul T2 este de doua ori mai mare decat cea a timerului 0 si a timerului 1. T2 (P 1.4) este esantionat la momentul S2P1 si din nou la S5P1 (deci de doua ori pe un ciclu masina). Un front crescator este detectat cand T2 este LOW pe durata unui esantion si HIGH pe durata esantionului urmator. Pentru a asigura detectia frontului crescator, semnalul de intrare trebuie sa fie LOW pentru cel putin 1/2 ciclu si apoi HIGH pentru cel putin 1/2 ciclu. Daca este detectat un front crescator inaintea sfarsitului S2P1, timerul va fi incrementat pe durata urmatorului ciclu; in caz contrar va fi incrementat un ciclu mai tarziu. Circuitul de prescalare are un factor de prescalare de 1, 2, 4 sau 8 si este sters daca factorul sau de divizare sau sursa de intrare se modifica, ori daca timerul / numarator este resetat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Generatoarele de impulsuri cu microcontroler si implementarea soft a unei tastaturi matriceale

Cuprins

Capitolul I. Structura hard a generatorului de impulsuri..........................................3
1.1 Prezentare generala......................................3
1.2 Accesarea memoriei externe.....................................5
1.3 Timere / numaratoare.........................................6
1.4 Timerul T2.........................................12
1.5 Circuitele de reset....................................19
1.6 Intreruperi.....................................20
1.7 Structura porturilor I/O.....................................24
1.8 Organizarea memoriei...................................24
1.9 Conectarea unui modul de afisare cu cristale lichide....................................26
1.10 Sistem de dezvoltare pentru aplicatii cu microcontrolerul 80C552.................................................31

Capitolul II. Implementarea soft a tasaturii matriciale...................................................34
2.1 Descriere generala.............................................34
2.2 Programul de initializare.........................................35
2.3 Intreruperea timerului T0.........................................37

Anexa.....................................................50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Generatoarele de impulsuri cu microcontroler si implementarea soft a unei tastaturi matriceale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.