Geneza si evolutia Uniunii Europene

Trimisa la data: 2009-09-17
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_R
Lucrare de licenta despre Geneza si evolutia Uniunii Europene
Dupa restabilirea democratiei in Grecia, Portugalia si Spania, aceste tari au facut si ele cereri de aderare la CE - prima in 1975, celelalte doua in 1977. Grecia spera astfel intr-o stabilizare a structurilor sale democratice si o ameliorare a reputatiei in plan international, in timp ce in plan economic avea in vedere modernizarea sectoarelor agricol si industrial. Grecia a devenit astfel, la 1 ianuarie 1981, cel de-al zecelea membru al Comunitatilor Europene. Cat priveste Spania si Portugalia, apartenenta lor la structurile comunitare a devenit efectiva la 1 ianuarie 1986, dupa ce tratatele de aderare fusesera semnate in iunie 1985.

Pentru Spania acest act reprezenta implinirea unui deziderat vechi, acela de a iesi din izolarea fata de Europa impusa datorita regimului generalului Franco. Economic vorbind, Spania avea interese majore in sectorul agricol, in care era competitiva si dispunea de rezerve de productie considerabile, sperand si ca participarea la programele comunitare de dezvoltare regionala ii va permite sa reduca discrepantele dintre diferitele sale regiuni. In domeniul politicii industriale, Spania estima, pe drept cuvant ca, sprijinita de noii sai parteneri, se va putea angaja mai usor in procesul dureros, dar necesar al reformelor structurale pentru a recupera intarzierile de secole fata de alte tari europene.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Geneza si evolutia Uniunii Europene

Cuprins

Capitolul I. Geneza Uniunii Europene...................................4
1.1 Eforturile de unificare europeana...................................4
1.2 Evolutia Uniunii Europene...................................17

Capitolul II. Structura institutionala si procesul decizional in cadrul Uniunii europene in prezent...................................20
2.1 Modele ale arhitecturii institutionale...................................20
2.2 Structura intsitutiilor Uniunii europene...................................27
2.3 Cultura procesului decizional din Uniunea Europeana...................................46
2.4 Proceduri decizionale comunitare...................................51

Capitolul II. Viitorul Uniunii Europene in contextul largirii...................................53
3.1 Contextul problemei...................................53
3.2 Aspecte procedurale...................................54
3.3 Repere statistice si funanciare de viitor...................................56
3.4 Reforma in viitor in institutiile comunitare...................................56

Capitolul IV. Consideratii privind evolutia si perspectivele de aderare a Romaniei in Uniunea Europeana ...................................61
4.1 Continutul pricipal al aderarii si integrarii in Uniunea Europeana...................................61
4.2 Ectele asteptate ale integrarii Romaniei in Uniunea Europeana...................................64
4.3 Posibilitatea si oportunitatea integrarii economice a Romaniei in Uniunea Europeana...................................68
4.4 Strategia integrarii...................................73

Bibliografie...............................................78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Geneza si evolutia Uniunii Europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.