Genul publicistic - stirea de agentie si informatia

Trimisa la data: 2010-05-01
Materia: Jurnalism
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniel_R
Lucrare de licenta despre Genul publicistic - stirea de agentie si informatia
In cele opt decenii de existenta, agentia nationala a strans peste 10 milioane de telegrame de presa si aproximativ 8 milioane de fotograme alb/negru si color, care fac din ROMPRES, una din cele mai valoroase banci de date de presa si fotografii din Romania.

In prezent, ROMPRES transmite, zilnic, clientilor sai, peste 400 de stiri din actualitatea interna si internationala, imagini foto de la principalele evenimente interne, un flux national si doua fluxuri internationale de fotografii prin Internet, 14 buletine tiparite, uns serviciu de stiri despre Romania in limbile engleza si franceza si altul in limba maghiara. ROMPRES are acorduri de colaborare si face schimburi de informatii si de fotografii cu peste 45 de agentii de presa din intreaga lume si este membra a Aliantei Agentiilor Europene de Presa si a Asociatiei Agentiilor de Presa din Balcani.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Genul publicistic - stirea de agentie si informatia

Lucrare de licenta despre Genul publicistic - stirea de agentie si informatia
Cuprins

Argument........................3

Capitolul I. Istoricul agentiei de presa...........5
I.1. Aparitia agentiilor de presa..................5
I.2. Istoria agentiei nationale de presa...........7

Capitolul II. Informatia si stirea de agentie..........14
II.1 Definirea stirii de agentie...................14
II.2 Calitatile informatiei si stirii de agentie.......15
II.3 Calitatile jurnalistului de agentie...............31
II.4 Redactarea si stilistica stirii de agentie........33
II.5 Gramatica si stilistica stirii de agentie.........46

Capitolul III. Studiu comparativ agentii de presa.....47
III.1Diferenta dintre stirea ROMPRES si cea emisa de MEDIAFAX........47

Concluzii..................50

Bibliografie...............52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Genul publicistic - stirea de agentie si informatia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.