Geomorfologia bazinelor hidrografice

Trimisa la data: 2009-11-08
Materia: Geografie
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionut_Fl
Lucrare de licenta despre Geomorfologia bazinelor_hidrografice
Valori ale adancimii fragmentarii relifului <150 m/kmp ocupa 14% din suprafata bazinului. Aceste valori scazute se inregistreaza la nivelul sectorului inferior, panta scazand simtitor inainte de confluenta cu Prahova. Arealul cu valori scazute ale adancimii fragmentarii din cadrul sectorului superior reprezinta, in fapt, podul interfluvial, acesta fiind practic nefragmentat.Pe ansamblu, valorile ridicate ale adancimii fragmentarii reliefului ce variaza intre 250m/kmp si 370 m/kmp ocupa o suprafata relativ extinsa in cadrul bazinului Sipa, respectiv 54,4%, aceste valori evidentiind o eroziune lineara extrem de activa la care se adauga eroziunea regresiva puternica corelata cu cea laterala, inclusiv in zonele de obarsie ale torentilor.

Aceste valori sunt determinate de raurile de ordinul 1, care evolueaza prin eroziune verticala cu tendinte de extindere a bazinului. Nivelul de baza local situat la 830 m (la confluenta cu Prahova), corelat cu panta din lungul talvegului vaii, care variaza intre 5 si 8 grade si chiar 10-12 grade in zona de obarsie, determina o adancire continua.Adancirea este conditionata de litologie, dar si de fluctuatiile precipitatiilo cazute, eroziunea lineara fiind influentata in mare parte de debitul solid al apelor, in special in perioadele ploioase cand torentialitatea este maxima.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Geomorfologia bazinelor hidrografice

Lucrare de licenta despre Geomorfologia bazinelor_hidrografice
Cuprins

Introducere .................................................3

Capitolul I. Asezare geografica si limite...........................3

Capitolul II. Istoricul cercetarilor................................5

Capitolul III. Geologia.......................................7
III.1. Stratigrafia.............................................7
III.2. Tectonica.............................................9
III.3. Evolutia paleogeografica...................................10

Capitolul IV. Morfometrie si morfografie..............................12
IV.1. Morfometria...........................................12
IV.2. Morfografia..............................................28

Capitolul V. Modelarea reliefului....................................33
V.1. Factori potentiali.........................................34
V.2. Modelarea actuala a reliefului...............................57

Capitolul VI. Riscul geomorfologic si degradarea terenurilor.........................................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Geomorfologia bazinelor hidrografice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.