George Ucenescu

Trimisa la data: 2010-01-12
Materia: Teologie
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: mihaela022005
Lucrare de licenta despre George Ucenescu
Prin muzica bizantina se intelege muzica cultivata in Biserica Orientala cu centrul la Bizant, din cele mai vechi timpuri pana astazi. Vechea muzica bizantina este socotita cea din veacul al VI –lea pana la reforma lui Hrisant (1814).

Unii savanti moderni au aplicat termenul de « muzica bizantina » cantecului bisericesc oriental executat in Grecia si melodiilor din ceremoniile in onoarea imparatilor bizantini, a familiilor lor si a demnitarilor Bisericii Orientale . Altii definesc « muzica bizantina » muzica religioasa care, din veacul al IX – lea – al XIX – lea a facut obiectul tratatelor si manuscriselor .

Izvoarele muzicii bizantine le formeaza: 1) manuscrisele notate continand imnuri pentru serviciile bisericesti, aclamatii si polihronii pentru inaltii demnitari ai Statului si ai Bisericii; 2) tratatele teoretice despre teoria muzicala si notatie; 3) descrieri ale ceremonialurilor bisericesti si laice insotite de muzica vocala si instrumentala .

La acestea se adauga traditia .
Aceasta muzica este pastrata pana azi in numeroase manuscrise datorita unui sistem de semne numit « notatie bizantina », care se imparte in urmatoarele epoci: 1) Notatia ecfonetica – veacurile al VI – lea – al XIII – lea indica citirea solemna a pericopelor din Evanghelie, Apostol sau Paremii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre George Ucenescu

Lucrare de licenta despre George Ucenescu
Cuprins

Introducere - Studierea Muzicii Bizantine in Romania.................5

Capitolul I Viata lui George Ucenescu...............................19
A. Locul si data nasterii...........................................19
B. De la Sibiu la Brasov. Viata lui G. Ucenescu intre anii 1839-1850..24
C. Din Brasov la Bucuresti.........................31

Capitolul II Activitatea didactica,folcloristica si culturala desfasurata la Brasov...........................41
A. Activitatea didactica........................41
B. Activitatea folcloristica si culturala...........................49

Capitolul III Opera lui george Ucenescu.........56
A. Lucrari in manuscris.........................57
B. Lucrari tiparite.............................58
C. Lucrari moral-religioase.....................59
D. Cantari psaltice in manuscris................60

Concluzii.......................................63

Bibliografie....................................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "George Ucenescu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.