Gestionarea cheltuielilor publice

Trimisa la data: 2010-08-06
Materia: Comert
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_Ci
Lucrare de licenta despre Gestionarea cheltuielilor publice
Probleme de ordin financiar se refera la corelatiile dintre tendintele de crestere a cheltuielilor publice si cele ale cresterii avutiei nationale si ale produsului intern brut. Acest raport este definit, pe de o parte, de limita maxima a proportiei impozitelor in PIB (presiunea fiscala), se refera la proportia in care produsul intrn brut poate fi redistribuit prin cheltuieli publice, iar pe de alta parte, de avantajele sociale ale cresterii cheltuielilor publice care vizeaza proportia cheltuielilor publice in PIB.

Problemele de ordin stiintific privesc dimensionarea corecta a cheltuielilor publice necesare pentru satisfacerea nevoilor sociale si se refera la institutiile finantelor publice. Pentru a putea interpreta datele privind dinamica cheltuielilor publice, este necesara construirea unor modele care sa foloseasca in ansamblu factorii economici, politici si sociali, care determina cheltuielile publice si cresterea lor: modele ale dezvoltarii cresterii cheltuielilor publice; Legea lui Wagner; studiul clasic al lui Peacock si Wiseman.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Gestionarea cheltuielilor publice

Cuprins

Capitolul I. Sistemul cheltuielilor publice...........................3
1.1. Continutul cheltuielilor publice..............................3
1.2. Criterii de grupare a cheltuielilor publice......................5
1.3. Nivelul, structura si dinamica cheltuielilor publice.................................12
1.4. Factorii care influenteaza cresterea cheltuielilor publice.............................15
1.5. Eficienta cheltuielilor publice...............................16

Capitolul II. Destinatiile cheltuielilor publice.....................16
2.1. Cheltuielile publice pentru servicii generale.....................16
2.2. Cheltuielile pentru actiuni social-culturale....................17
2.3. Cheltuielile pentru asigurari sociale.........................35
2.4. Cheltuielile pentru obiective si actiuni economice, pentru protectia mediului si pentru cercetare-dezvoltare......................49
2.5. Cheltuielile cu apararea........................................56
2.6. Alte cheltuieli publice.......................................58

Capitolul III. Privire istorice asupra bugetelor de stat si ale asiguratorilor sociale.........................................59
3.1. Perioada 1935 - 1938..........................................59
3.2. Perioada 1950 - 1989..........................................66
3.3. Perioada 1997 - 1999..........................................71

Concluzii.................................................73

Bibliografie....................................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gestionarea cheltuielilor publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.