Gestionarea crizelor la nivel mondial prin institutiile specializate

Trimisa la data: 2010-07-29
Materia: Economie
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_F
Lucrare de licenta despre Gestionarea crizelor la nivel mondial prin institutiile specializate
Partea nordica a zonei caucaziene, formata din campii intinse si zone de platou, care se intind spre nord la stepele ruse, iar in sud pana pe pantele Muntilor Caucaz este denumita Caucazul de Nord sau, simplu Caucaz.
Teritoriul Caucazului de Nord este ocupat de republicile autonome ale Federatiei Ruse: Karaciai-Cerchesia, Kabardino-Balkaria, Alania (Osetia de Nord), Ingusetia, Cecenia si Daghestan. Regiunea cuprinde culmile nordice ale lantului muntos caucazian (Caucazul Mare) care se intind pe aproximativ 1200 km,

De la Peninsula Taman din bazinul Marii Negre si pana la Peninsula Abseron din Marea Caspica, iar in sudul acestroa Transcaucazia, o regiune de platouri inalte in care isi fac aparitia crestele sudice ale Muntilor Caucaz (Caucazul Mic) si vaile raurilor Kura si Aras. Regiunea dispune de o retea hidrografica bogata, raurile Kura, Aras, Terek si Kuma, care se varsa in Marea Caspica, Rioni si Enguri, care se varsa in Marea Neagra, precum si Kubanul, ce se varsa in Marea Azov. Relieful este predominant muntos, acoperit de paduri extinse de conifere. Putinele zone fertile se gasesc in lungul vailor, precum si in apropierea zonelor litorale ale Marii Negre si Marii Caspice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Gestionarea crizelor la nivel mondial prin institutiile specializate

Cuprins

Introducere................................3

Capitolul I. Scurta caracterizare geografica si istorica a regiunii caucaziene...........................................4
1.1. Caucazul de Nord...................................6
1.2. Caucazul de Sud (Transcaucazia).............................13

Capitolul II. Crizele din Spatiul caucazian. Cauze, desfasurare.................................19
2.1. Nagorno-Karabach......................................21
2.2. Cecenia......................................22
2.3. Georgia..........................................25
2.4. Daghestan.................................................27

Capitolul III. Implicarea ONU, NATO, OSCE, UE in managementul
crizelor din Caucaz...........................................29
3.1. Implicarea O.N.U. si O.S.C.E. in managementul crizelor
din Caucaz.......................................29
3.2. Implicarea N.A.T.O. si U.E. in Caucaz...................................40

Concluzii............................................41

Bibliografie...................................................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gestionarea crizelor la nivel mondial prin institutiile specializate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.