Gestionarea si tratarea slamului petrolier existent in depozitele de reziduuri petroliere

Trimisa la data: 2012-01-03
Materia: Ecologie
Pagini: 33
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: PPaul
Lucrare de licenta despre Gestionarea si tratarea slamului petrolier existent in depozitele de reziduuri petroliere
Conform reglementarii mentionate (HG 349/2005, Anexa 5), depozitele de reziduuri petroliere si-au sistat activitatea de depozitare la data de 31.12.2006, urmand a se aplica prevederile legale in vederea dezafectarii acestora. Principiile care stau la baza activitatilor de gestionare a deseurilor principiul protectiei resurselor primare - este formulat in contextul mai larg al conceptului de "dezvoltare durabila" si stabileste necesitatea de a minimiza si eficientiza utilizarea resurselor primare, in special a celor neregenerabile, punand accentul pe utilizarea materiilor prime secundare.

Prin recuperarea materiei utile din slamurile petroliere, conceptul dezvoltat de Petrom se incadreaza in principiile dezvoltarii durabile prin eficientizarea utilizarii resurselor.Principiul masurilor preliminare, corelat cu principiul utilizarii BATNEEC ("Cele mai bune tehnici disponibile care nu presupun costuri excesive") stabileste ca, pentru orice activitate (inclusiv pentru gestionarea deseurilor), trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte principale: stadiul curent al dezvoltarii tehnologiilor, cerintele pentru protectia mediului, alegerea si aplicarea acelor masuri fezabile din punct de vedere economic. Strategia de gospodarire a deseurilor propusa este una fezabila din punct de vedere tehnic si economic fiind o practica preluata din metodele utilizate pe plan international.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Gestionarea si tratarea slamului petrolier existent in depozitele de reziduuri petroliere

Lucrare de licenta despre Gestionarea si tratarea slamului petrolier existent in depozitele de reziduuri petroliere
Cuprins

Introducere..............................................3

Capitolul I. Depozitele de reziduuri petroliere/batale...............4

Capitolul II. Importanta, principii si obiective strategice in gestionarea batalelor......................................7
2.1 Principii ce stau la baza gestionarii batalelor................7
2.2 Obiective ale gestionarii batalelor...........................9

Capitolul III. Tratatrea reziduurilor petroliere....................10
3.1 Tehnologiile pentru gestionarea deseurilor periculoase............10
3.1.1 Tratarea partii lichide din batale......................12
3.1.2 Tratarea partii grosiere...................................12
3.2 Metode de tratare biologica............................13
3.3 Metode termice..............................20
3.3.1 Tratare (eliminare) prin combustie (incinerare).................20
3.3.2 Tratare (eliminare) prin piroliza.........................21
3.3.3 Tratare prin desorbtie termica.............................21
3.4 Metode fizice si chimice..........................24

Capitolul IV. Activitatea de reabilitate dupa inchidere...............29

Concluzii....................................30

Bibliografie......................................32

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gestionarea si tratarea slamului petrolier existent in depozitele de reziduuri petroliere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.