Gestiunea decontarilor cu terti

Trimisa la data: 2009-03-11
Materia: Management
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: filipandra
Lucrare de licenta despre Gestiunea decontarilor cu terti
Obiectivul principal al functionarii unei intreprinderi il constituie activitatea de exploatare care cuprinde o succesiune de operatiuni cu caracter obisnuit si repetitiv, ciclul de aprovizionare – stocaj – productie – vânzare find cunoscut sub denumirea de ciclu de exploatare. Activitatea de exploatare este caracterizata printr-un ciclu scurt, de obicei mai mic de un an, care angajeaza unitatea pe termen scurt.

Pe parcursul desfasurarii activitatii lor in mediul economico-social, agentii economici intra in relatii cu terte persoane fizice sau juridice. Aceste relatii genereaza raporturi economico-juridice, cunoscute sub denumirea de drepturi (creante) si obligatii (datorii) fie cu persoane fizice sau juridice din afara unitatii, fie cu persoane fizice din interiorul unitatii.

Contabilitatea financiara a relatiilor cu tertii detine locul central in sistemul informasional – contabil al unei intreprinderi, datorita impactului pe care il au datoriile si creantele asupra marimii si structurii gestiunii. Informatiile furnizate de aceasta componenta a contabilitatii sunt utile, in egala masura, conducerii intreprinderii si tertilor cu care aceasta intra in relatii .

Datoriile si creantele pe care intreprinderea si le creeaza in legatura cu infiintarea sa, ca si pe parcursul desfasurarii activitatii, in functie de termenul de decontare, se grupeaza in datorii si creante pe termen lung (peste un an) si datorii si creante pe termen scurt. Continutul capitolului de fata il constituie datoriile si creantele pe termen scurt, cunoscute si sub denumirea de decontari curente, de exploatare sau decontari cu tertii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Gestiunea decontarilor cu terti

Lucrare de licenta despre Gestiunea decontarilor cu terti
Cuprins

Capitolul I

Aspecte generale privind decontarile cu tertii.............................1
1.1Delimitari si structuri privind datoriile si creantele..................1
1.2Evaluarea datoriilor si creantelor......................................4
1.3..Purtatori primari de informatii.......................................5

Capitolul II

Contabilitatea decontarilor cu tertii la S.C. Unitex S.A. Oradea..........11
2.1. Definirea misiunii, obiectivelor si strategiei organizationale la S.C.Unitex S.A. Oradea....................................................11
2.2. Descrierea organizarii întreprinderii................................11
2.3.Organizarea compartimentului financiar-contabil si relatiile sale cu alte compartimente...........................................................12
2.4. Reflectarea în documentele de sinteza a informatiilor privind tertii....................................................................16
2.5. Conturi de terti.....................................................17
2.5.1. Contabilitatea decontarilor cu furnizorii..........................18
2.5.2. Contabilitatea decontarilor cu clientii............................20
2.5.3. Contabilitatea decontarilor ocazionate de folosirea fortei de munca............................22
2.5.4. Contabilitatea decontarilor cu bugetele si alte organisme publice.....26
2.5.5. Contabilitatea operatiunilor de regularizare si asimilate..........29
2.5.6. Contabilitatea ajustarilor pentru deprecierea creantelor..............30

Capitolul III

Prezentarea sub-sistemului informatic privind gestiunea decontarilor cu tertii la S.C. Unitex S.A. Oradea...........................................32
3.1. Conceptul de sistem informatic.....................................32
3.2. Descrierea aplicatiei contabile....................................33

Concluzii si propuneri..................................................39

Bibliografie............................................................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gestiunea decontarilor cu terti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.