Gestiunea economica si controlul stocurilor de productie

Trimisa la data: 2010-08-20
Materia: Economie
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_Co
Lucrare de licenta despre Gestiunea economica si controlul stocurilor de productie
Transportul. Resursele materiale si produsele traverseaza uneori distante mari furnizori-depozite-distribuitori-clienti, iar ajungerea la destinatie a acestora in timp util depinde de viteza de deplasare a stocurilor, ceea ce implica un compromis intre costurile de transport si nivelul activitatii intreprinderii.Stocurile de protectie impotriva riscului. Acumularile de stoc in avans pot fi profitabile daca se fac achizitii avantajoase pentru a evita fluctuatiile de pret sau pentru a profita de reducerile de pret, insa variatia preturilor si a cantitatilor achizitionate este speculativa, ceea ce impune o atentie sporita inainte de finalizarea angajamentelor.

Marimea lotului. Existenta stocurilor are de cele mai multe ori rolul de a imbunatati eficienta operationala prin separarea ritmurilor de achizitie si fabricatie de ritmul consumului. Aceste compromisuri implica achizitii in exces pentru cerintele imediate, pentru a reduce costurile de transport, cantitatile de produse si costurile de constituire a stocurilor. Stocurile formate din produse aflate in lucru sunt dependente de timpul de prelucrare indiferent daca ele sunt prelucrate in loturi mici sau mari. Stocurile, dimensionate pe criterii economice, reprezinta certitudine, garantie si siguranta in desfasurarea normala a activitatii agentilor economici.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Gestiunea economica si controlul stocurilor de productie

Lucrare de licenta despre Gestiunea economica si controlul stocurilor de productie
Cuprins

Capitolul I Stocurile de materiale si produse finite..........3
1.1. Necesitatea, rolul, functiile si natura economica a stocurilor.....3
1.2. Principalele obiective aferente procesului de stocare..............7
1.3. Tipologia stocurilor..................10
1.4. Corelatiile si factorii de influenta a nivelului stocurilor de productie..............19

Capitolul II Gestiunea economica si controlul stocurilor de productie..................25
2.1. Tipuri de gestiune a stocurilor.............25
2.2. Metode de dimensionare economica a stocurilor............29
2.3. Metode de control al stocurilor.............44

Capitolul III Analiza stocurilor de productie la SC Elpreco SA......54

Concluzii.............79

Bibliografie...........83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gestiunea economica si controlul stocurilor de productie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.