Gestiunea financiara a unei institutii publice si modul de organizare a acesteia

Trimisa la data: 2010-07-13
Materia: Economie
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cosmin_D
Lucrare de licenta despre Gestiunea financiara a unei institutii publice si modul de organizare a acesteia
Relatiile in cadrul Administratiei Publice Locale sunt relatii interne intre compartimente, intre categorii de personal, manifestandu-se de asemenea intre functii diferite.Potrivit criteriilor de constituire in sistem a sarcinilor publice corespunzator tipurilor de servicii cunoscute se pot identifica in cadrul aceleasi institutii relatii de cooperare, care pot fi formalizate (obligatorii prin acte normative) sau neformalizate (facultative).Relatiile dintre Consiliul Local si primari pot fi apreciate pornind de la observatia ca primarii sunt autoritati executive si nu deliberative ceea ce inseamna ca dintr-un anumit punct de vedere ar exista o relatie de autoritate intre Consiliu si Primar.

In acelasi timp, din punct de vedere al modului de formare, ambele autoritati sunt costituite prin votul direct al cetatenilor, ceea ce confera in egala masura legitimitate deosebirea dintre ele nefiind de natura juridica (ambele autoritati apartin Administratiei Publice).
Am putea vorbi deci de existenta in, primul rand, a unor relatii de cooperare si de control prin delegare, atat Consiliul Local avand competente de control asupra Primarului cat si acesta , la randul sau, asupra Consiliului Local prin competentele pe care le are in virtutea dublului sau rol de autoritate locala, si in acelasi timp, agent al statului (controlul de legalitate si dreptul de a sesiza Prefectul).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Gestiunea financiara a unei institutii publice si modul de organizare a acesteia

Cuprins


Capitolul I Introducere, organizare si functionare..........4

Capitolul II Fundamentarea indicatorilor la Primaria municipiului Iasi............15

Capitolul III Finantarea Primariei municipiului Iasi.........41

Capitolul IV Organizarea evidentei la Primaria Iasi..........48

Bibliografie...........53
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gestiunea financiara a unei institutii publice si modul de organizare a acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.