Gestiunea financiara a unei institutii publice si modul de organizare a acesteia

Trimisa la data: 2010-07-13 Materia: Economie Pagini: 53 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Cosmin_D
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Gestiunea financiara a unei institutii publice si modul de organizare a acesteia
Relatiile in cadrul Administratiei Publice Locale sunt relatii interne intre compartimente, intre categorii de personal, manifestandu-se de asemenea intre functii diferite.Potrivit criteriilor de constituire in sistem a sarcinilor publice corespunzator tipurilor de servicii cunoscute se pot identifica in cadrul aceleasi institutii relatii de cooperare, care pot fi formalizate (obligatorii prin acte normative) sau neformalizate (facultative).Relatiile dintre Consiliul Local si primari pot fi apreciate pornind de la observatia ca primarii sunt autoritati executive si nu deliberative ceea ce inseamna ca dintr-un anumit punct de vedere ar exista o relatie de autoritate intre Consiliu si Primar.

In acelasi timp, din punct de vedere al modului de formare, ambele autoritati sunt costituite prin votul direct al cetatenilor, ceea ce confera in egala masura legitimitate deosebirea dintre ele nefiind de natura juridica (ambele autoritati apartin Administratiei Publice).
Am putea vorbi deci de existenta in, primul rand, a unor relatii de cooperare si de control prin delegare, atat Consiliul Local avand competente de control asupra Primarului cat si acesta , la randul sau, asupra Consiliului Local prin competentele pe care le are in virtutea dublului sau rol de autoritate locala, si in acelasi timp, agent al statului (controlul de legalitate si dreptul de a sesiza Prefectul).
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Gestiunea financiara a unei institutii publice si modul de organizare a acesteia

Cuprins


Capitolul I Introducere, organizare si functionare..........4

Capitolul II Fundamentarea indicatorilor la Primaria municipiului Iasi............15

Capitolul III Finantarea Primariei municipiului Iasi.........41

Capitolul IV Organizarea evidentei la Primaria Iasi..........48

Bibliografie...........53
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gestiunea financiara a unei institutii publice si modul de organizare a acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.