Gestiunea trezoreriei si activitatea interbancar contemporana

Trimisa la data: 2009-07-25
Materia: Contabilitate
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_F
Lucrare de licenta despre Gestiunea trezoreriei si activitatea interbancar contemporana
Relatiile unei banci cu clientela sa, intr-o oarecare masura, scapa oricarei previziuni. Nimeni nu poate sti care va fi volumul retragerilor de numerar, transferurile dintre conturi (intrari si iesiri de fonduri) catre alte banci. Daca o banca , inregistreaza intr-o zi retrageri mari de numerar si transferuri de fonduri in conturi la alte banci, ea va proceda in felul urmator. Pentru a face fata retragerilor de numerar, ea va fi nevoita sa cumpere bilete de banca de la BNR sau alta banca comerciala cu excedent de numerar si sa le plateasca prin debitarea propriului sau cont la BNR.

Soldurile de compensatie negative vor trebui de asemenea sa fie reflectate in contul sau deschis la BNR. Cum soldul acestui cont nu trebuie sa scada in mod durabil sub un anumit prag, banca va fi obligata sa-l creasca prin procurarea de capitaluri pe calea imprumuturilor, pe timp de cateva zile sau cateva saptamani. Alte banci se vor gasi intr-o pozitie inversa, ceea ce va favoriza instaurarea unei veritabile piete interbancare, care este piata creata de banci prin relatiile stabilite intre ele pentru ca bancile sa se imprumute reciproc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Gestiunea trezoreriei si activitatea interbancar contemporana

Cuprins

Capitolul I. Conceptul de gestiunea trezoreriei si activitatea interbancar contemporana..............................3
1.1. Servicii bancare practicate de societatile comerciale bancare..........................3
1.2. Lichiditatea - prioritate a activitatii bancare..............................................9
1.3. Satisfacerea nevoilor de lichiditate bancare...........................................11
1.4. Indicatorii lichiditatii bancare........................................12

Capitolul II. Politica bancilor privind creditele si dobanzile, acordarea si monitorizarea creditelor................................19
2.1. Dobanda in lumina teoriilor....................................19
2.2. Nivelul dobanzii si facturarii care-l determina....................................20
2.3. Calculul dobanzii bancare...................................22
2.4. Gestiunea riscului de variatie a dobanzii....................26
2.5. Gestiunea bancara.....................................28
2.6. Tipuri de credite..................................31
2.7. Grantarea creditelor...............................44
2.8. Reglementarea creditului...............................47
2.9. Urmarirea, controlul si rambursarea creditelor......................48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gestiunea trezoreriei si activitatea interbancar contemporana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.