Geto-dacii

Trimisa la data: 2010-05-18
Materia: Istorie
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_Z
Lucrare de licenta despre Geto-dacii
Intocmirea unei bibliografii complete asupra religiei geto-dacilor este dificila, tinand cont de complexitatea temei si de numarul mare de lucrari ale istoricilor romani si straini care abordeaza aceasta problematica.Secolul al XIX-lea reprezinta perioada in care se pun bazele cercetarii stiintifice a culturii spirituale a geto-dacilor. In lucrarea lui Grigore Tocilescu, Dacia inainte de romani sunt prezentate informatiile istorice cunoscute pana la momentul respectiv (1880). Tocilescu afirma pe baza etimologiei numelui, caracterul chtonian al zeului Zalmoxis si evidentia asemanarile dintre religia getilor si cea a tracilor sudici.

O etapa noua in cercetarea religiei geto-dacilor este marcata de lucrarea Getica. O protoistorie a Daciei ( Bucuresti, 1926 ) scrisa de Vasile Parvan. Istoricul sustinea caracterul henoteist al religiei dacice si aducea argumente in favoarea unui caracter uranian al unor culte si credinte getice . De asemenea, sublinia absenta unor practici orgiastice si atragea atentia asupra denaturarii religiozitatii getice prin "prejudecatile elenistice" si prin interpretarile istoricilor moderni.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Geto-dacii

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I: Istoricul cercetarilor.............5

Capitolul II: Religia geto-dacilor in lumina izvoarelor literare......9

Capitolul III: Practici funerare la geto-daci in secolele VI-III a. Chr...........21

Capitolul IV: Rituri si ritualuri funerare in secolele III a. Chr. - I p. Chr.........36

Capitolul V: Practici nefunerare si de cult......49

Capitolul VI: Sacrificii si inhumari rituale de animale........58

Incheiere..........68

Lista abrevierilor...........71

Bibliografie............72
Lista anexelor..........88
Anexe ............78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Geto-dacii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.