Glaucomul neovascular

Trimisa la data: 2009-03-03
Materia: Medicina
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_O
Lucrare de licenta despre Gaucomul neovascular
Ponderea ce mai mare o are diabetul zaharat (34,32%), urmata apoi de obstructiile vasculare retiniene (obstructia VCR - 20,89% si obstructia ACR - 4,47%), date care concorda cu cele din literatura de specialitate.
Din totalul cazurilor de diabet zaharat (23), 14 cazuri au fost cu diabet zaharat tip I si 9 cazuri cu diabet zaharat tip II. Afectarea oculara la un pacient diabetic reprezinta una din complicatiile grave ale acestei afectiuni metabolice. La aproximativ 10 ani de la debutul bolii (nu de la diagnosticarea diabetului care poate fi tardiva ci de la aparitia bolii) poate aparea afectarea retiniana denumita retinopatie diabetica si care in timp poate duce la aparitia GNV.

Din acest motiv, medicul curant si pacientul trebuie sa stie ca orice diabetic necesita un consult oftalmologic din 3 in 3 luni pentru ca afectarea retiniana sa fie descoperita si tratata in timp util.Obstructia VCR este de fapt un accident vascular cerebral ca si obstructia ACR fara insa a avea dramatismul acesteia, iar in ceea ce priveste etiologia GNV se afla pe locul al doilea, reprezentand in acelasi timp si urgente oftalmologice. Am gasit un singur caz cu stenoza carotidiana, fiind a treia cauza din punct de vedere etiologic in ordinea importantei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Glaucomul neovascular

Lucrare de licenta despre Gaucomul neovascular
Cuprins

Introducere.......................................................3

Capitolul I. Nomenclatura.........................................4
1. Nomenclatura. Clasificare. Frecventa.............................4
2. Notiuni de anatomie descriptiva a unghiului camerular si vascularizatiei iriene..............................................6
3. Neovascularizatia iriana si a unghiului irido-cornean..................................................8
4. Etiologia glaucomului neovascular...............................13
5. Patogeneza neovascularizatiei..................................17
6. Particularitati clinice.....................................19
7. Diagnosticul glaucomului neovascular .............................22
8. Diagnostic diferential........................................26
9. Prognostic. Evolutie. Complicatii...............................29
10. Tratamentul glaucomului neovascular...............................32

Capitolul II. Prezentarea materialului propriu.........................35

Capitolul III. Concluzii..............................................50

Bibliografie.....................................................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Glaucomul neovascular". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.