Glaucomul primitiv cu unghi deschis

Trimisa la data: 2010-03-28
Materia: Medicina
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_Io
Lucrare de licenta despre Glaucomul primitiv cu unghi deschis
Unghiul irido- corneean este delimitat anterior de membrana corneo-scleara, posterior de radacina irisului, iar in afara de extremitatea anterioara a muschiului ciliar. Inelul Schwalbe constituie sfarsitul membranei lui Descemet.

Sistemul trabecular tapeteaza astfel unghiul format. Jonctiunea corneo-scleara ia forma unei crestaturi triunghiulare unde corneea patrunde in sclerotica sub forma unui ic, intrand cu partea externa mai larga (marginea sclerala) si partea interna mai ingusta (septul scleral).Canalul Schlemm este ascuns in straturile profunde ale scleroticei imediat inainte si in afara trabeculului. Partea sclerala care il margineste este limitata in urma printr-o proeminenta a scleroticei, numita pintene scleral si formata din fibre circulare pe care se insera muschiul ciliar Brucke.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Glaucomul primitiv cu unghi deschis

Cuprins


Partea I

1.Introducere..........3

2.Nomenclatura. Clasificare. Frecventa ..........4

3.Notiuni de anatomie descriptiva a unghiului camerular. constatari gonioscopice.............7

4.Factori de risc...........13

5.Histopatologie...........16

6.Diagnosticul GPUD..........17

7.Diagnostic diferential........25

8.Prognostic. evolutie. complicatii...........26

9.Tratament.......29

Partea a II-a Prezentarea materialului propriu.......42

Concluzii..........54

Bibliografie............58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Glaucomul primitiv cu unghi deschis". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.