Globalizarea pietei monetare si consecintele functionalitatii monedei comune

Trimisa la data: 2010-10-10
Materia: Economie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Denisa_C
Lucrare de licenta despre Globalizarea pietei monetare si consecintele functionalitatii monedei comune
Evolutia spre Uniunea Monetara a cerut eforturi deosebite din partea tarilor membre. A fost o problema dificila, care a necesitat si impune in continuare intense negocieri legate de armonizarea politicilor economice, unificarea reglementarilor fiscale, schimbarea legislatiilor in domeniu, crearea Sistemului Monetar European si a unitatii de cont europene intr-o prima etapa si, in final a unei monede unice. Aceasta a impus anumite faze intermediare in procesul de integrare economica si monetara si, legat de aceasta, un transfer de competente de la institutiile nationale catre cele comunitare.

Uniunea Monetara, prin diferitele sale etape de realizare, presupune o convergenta a economiilor tarilor integrate in Uniunea Europena in acest domeniu. Procesul s-a obtinut printr-o apropiere a ratelor inflatiei, a ratelor dobanzii si o convergenta a cursurilor de schimb ale monedelor tarilor comunitare spre cursuri de schimb fixe. In acelasi timp, aceasta inseamna pentru statele membre o limitare a suveranitatii in domeniul monetar. Deficitele bugetare vor trebui limitate, pentru ca impactul monetar al modului sau de finantare sa fie compatibil cu obiectivele comune ale politicii monetare (nu se va mai utiliza emisiunea suplimentara de bani pentru acoperirea deficitelor bugetare).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Globalizarea pietei monetare si consecintele functionalitatii monedei comune

Cuprins


Introducere..........3

Capitolul I Integrarea monetara..........6
1.1 Evolutia spre o uniune monetara europeana.......6
1.2 Ce reprezinta o uniune monetara.........7
1.3 Tratatul de la Roma...........9
1.4 Sistemul Monetar European..........11

Capitolul II Acordurile de la Maastricht.........25
2.1 Tratatul de la Maastricht.........25
2.2 Criterii de convergenta ale Tratatului de la Maastricht.......34
2.3 Dolarizare sau euroizare.........36
2.4 Functionarea unui uniuni monetare ce comporta o moneda unica.....38

Capitolul III EURO:Avantaje si dezavantaje. Controverse privind introducerea EURO............39
3.1.Ce este EURO...........39
3.2 Avantaje ale monedei unice..........42
3.3 Riscuri si dezavantaje........46
3.4 Controverse..............48
3.5 EURO...dupa un an..........53

Capitolul IV Euro in Portugalia.............55
4.1 Aspecte politice si economice..........55
4.2. Cadrul Legislativ............66
4.3 Tendinte...........68

Concluzii si pareri personale......73

Bibliografie.............77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Globalizarea pietei monetare si consecintele functionalitatii monedei comune". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.