Globalizarea si implicatiile acesteia in mediul economic

Trimisa la data: 2010-04-09
Materia: Economie
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_C
Lucrare de licenta despre Globalizarea si implicatiile acesteia in mediul economic
Globalizarea reprezinta un proces ireversibil care ne afecteaza pe toti in egala masura. In paralel cu ridicarea la nivel planetar a afacerilor, comertului si informatiilor, s-a pus in miscare un proces de "localizare", de fixare in spatiu. Ceea ce apare drept globalizare pentru unele inseamna localizare pentru altele. Mobilitatea ajunge una dintre cele mai ravnite valori, iar libertatea de miscare - o libertate intotdeauna rara si inegal raspandita - devine rapid principalul factor de stratificare in epoca postmoderna pe care o traversam.

Globalizarea reprezinta un fenomen obiectiv, intrinsec, al societatii umane, care s-a extins din nevoia de a gasi noi piete de desfacere, de a liberaliza cat mai mult cu putinta comertul, de facilita pentru toti accesul la resurse, mai ales la cele cu impact semnificativ asupra procesului de dezvoltare economica.O caracteristica esentiala a globalizarii este aceea ca reprezinta un proces permanent si dinamic, care impune o noua viziune a ordinii internationale, extinde limitele de interdependenta intre popoare, are rol major in a hotari orientarile generale ale politicilor statelor, tinde sa universalizeze culturile.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Globalizarea si implicatiile acesteia in mediul economic

Cuprins

Introducere................................................3

Capitolul I. Definirea conceptelor de globalizare, mondializare, regionalizare si federalizare...................................4
1.1. Globalizarea.......................................4

Capitolul II. Mondializare - globalizare..........................12
2.1. Cadrul conceptual si caracteristici fundamentale ale procesului de mondializare si de globalizare.......................................12
2.2. Elemente de definire a fenomenului de globalizare si mondializare...................................13
2.3. Premise ale constituirii pietei mondiale.........................19
2.4. Premise ale aparitiei produsului mondial........................22

Capitolul III. Economiile nationale si fenomenul de regionalizare......................................25

Capitolul IV. Regiunile transfrontaliere si federalizarea...........................34

Capitolul V. Fenomenul de globalizare - argumente pro si contra...................................38

Concluzii.......................................42

Bibliografie................................................44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Globalizarea si implicatiile acesteia in mediul economic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.