Gonartroza

Trimisa la data: 2010-05-28
Materia: Medicina
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: ilyesistvan76
Lucrare de licenta despre Gonartroza
Gonartroza este o forma a reumatismului degenerativ al genunchiului, ce poate aparea la un singur sau la ambii genunchi.De regula, gonartroza se instaleaza in jurul varstei de 40 de ani la femei, iar la barbati putin mai tarziu. Debuteaza cu dureri la nivelul genunchilor in ortostatism prelungit, la urcarea si coborarea scarilor si se calmeaza in pozitia culcat, cu genunchii intinsi.

Daca nu se face un tratament de specialitate, la momentul oportun, genunchiul se deformeaza, nu mai poate fi intins complet, mersul devenind greoi si pozitia in stand, defectuoasa.Interventia kinetoterapiei in analizarea mersului in gonartroza este complexa si interdisciplinara, ea neavand sanse reale de succes decat daca se incearca intelegerea mecanismelor aparatului locomotor ce confera specificitate variatei tipologii de manifestare a bolii.

Aceasta lucrare pune in evidenta necesitatea combinarii diferitelor tipuri de terapii, de recuperare, realizand o trecere in revista a suportului anatomic al mersului, caracteristicile gonartrozei cat si biomecanica mersului normal si a celui patologic.

Partea speciala prezinta cazurile luate in studiu, tratamentul aplicat prezentand caracteristicile mersului gonartrozic in oglinda patologiilor asociate ori cauzatoare ale artrozei.In concluzie, lucrarea incearca sa sublinieze importanta kinetoterapiei in recuperarea cat mai eficineta a gonartrozei si implicit a mersului la acesti pacienti.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Gonartroza

Lucrare de licenta despre Gonartroza
Cuprins

Capitolul I.....................................2
I.1.Introducere.................................2
I.2.Motivatia alegerii temei....................3

Capitolul II....................................4
II.1. Anatomia si biomecanica genunchiului........................4
II.2.Gonartroza..................................................14
II.2.1.Tablou clinic.............................................18
II.2.2.Mersul normal.............................................20
II.2.3.Obiective de recuperare in gonartroza.....................48
II.3.Tratamentul in gonartroza...................................51
II.2.1.Gimnastica medicala in cadrul gonartrozei.................54

Capitolul III...................................60
III.1.Organizarea cercetarii....................60
III.2.Organizarea lotului de pacienti............................62
III.3.Metode de masurare si evaluare.............................64

Capitolul IV....................................65
IV.1.Rezultate si discutii......................65
IV.2.Kinetoterapia in gonartroza................83

Capitolul V.....................................100
V.1.Concluzii...................................100

Bibliografie....................................101

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gonartroza". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.