Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman

Trimisa la data: 2009-11-29 Materia: Stiinte Politice Pagini: 105 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Rafael_B
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman
In fiecare tara exista o anumita putere administrativa. Aceasta, datorita continuitatii lucrarilor administratiei si a serviciilor sale, datorita permanentei, tehicitatii, competentei si functionalitatii sale si, de asemenea, datorita existentei unei caste, formate din personalul politic si administrativ.Administratia exercita o anumita influenta asupra guvernului, sugerandu-i anumite atitudini. Administratia are putere pentru ca ea insasi este o forta, o putere.Intr-o forma generala, permanenta actuala a functionarilor, continuitatea administratiei estompeaza amploarea schimbarilor politice, schimbari care rezulta din deplasari in majoritatea parlamentara, din ascensiunea la putere a unor partide aflate in opozitie sau chiar necunoscute.

In administratie, anumite organe, anumite servicii exercita in domeniile care le sunt proprii o anumita influenta speciala. Diferitii functionari din ministere, diferitii lucratori au cuvant greu asupra vointei oamenilor politici.Exista chiar o tendinta a administratiei de a deveni independenta fata de puterea politica, de a nesocoti autoritatea acesteia. Guvernul, dintotdeauna si in toate tarile, s-a preocupat de a tine in mana administratia, de a se proteja impotriva nesupunerii si a fortei excesive a functionarilor.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman

Lucrare de licenta despre Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman
Cuprins

Argumentul lucrarii...............3

Capitolul I. Principiul separatiei puterilor in stat..............5

Capitolul II. Conceptul de administratie publica.................16

Capitolul III. Baza constitutionala a guvernului..................41

Capitolul IV. Organizarea si functionarea guvernului ..............52

Capitolul V. Ministerele........................70

Capitolul VI. Administratia publica si integrarea europeana.............91

Anexe...........................101

Bibliografie............................102
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.