Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman

Trimisa la data: 2009-11-29
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 105
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_B
Lucrare de licenta despre Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman
In fiecare tara exista o anumita putere administrativa. Aceasta, datorita continuitatii lucrarilor administratiei si a serviciilor sale, datorita permanentei, tehicitatii, competentei si functionalitatii sale si, de asemenea, datorita existentei unei caste, formate din personalul politic si administrativ.Administratia exercita o anumita influenta asupra guvernului, sugerandu-i anumite atitudini. Administratia are putere pentru ca ea insasi este o forta, o putere.Intr-o forma generala, permanenta actuala a functionarilor, continuitatea administratiei estompeaza amploarea schimbarilor politice, schimbari care rezulta din deplasari in majoritatea parlamentara, din ascensiunea la putere a unor partide aflate in opozitie sau chiar necunoscute.

In administratie, anumite organe, anumite servicii exercita in domeniile care le sunt proprii o anumita influenta speciala. Diferitii functionari din ministere, diferitii lucratori au cuvant greu asupra vointei oamenilor politici.Exista chiar o tendinta a administratiei de a deveni independenta fata de puterea politica, de a nesocoti autoritatea acesteia. Guvernul, dintotdeauna si in toate tarile, s-a preocupat de a tine in mana administratia, de a se proteja impotriva nesupunerii si a fortei excesive a functionarilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman

Lucrare de licenta despre Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman
Cuprins

Argumentul lucrarii...............3

Capitolul I. Principiul separatiei puterilor in stat..............5

Capitolul II. Conceptul de administratie publica.................16

Capitolul III. Baza constitutionala a guvernului..................41

Capitolul IV. Organizarea si functionarea guvernului ..............52

Capitolul V. Ministerele........................70

Capitolul VI. Administratia publica si integrarea europeana.............91

Anexe...........................101

Bibliografie............................102

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Guvernul ca institutie fundamentala a statului democratic roman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.