Hemoragie digestiva superioara - Ingrijiri specifice asistentei medicale acordate pacientilor

Trimisa la data: 2010-03-20
Materia: Medicina
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cezar_D
Lucrare de licenta despre Hemoragie digestiva superioara - Ingrijiri specifice asistentei medicale acordate pacientilor
Clasificarea clinica a hemoragiilor se face dupa cantitatea de sange pierdut , gravitatea hemoragiei ; depinde insa si de repetarea ei.
Hemoragia unica , masiva , care a coborat tensiunea arteriala maxima la 40-50 mmHg si a produs colaps circulator , este mai putin grava , in sensul ca raspunde mai bine la tratament decat o hemoragie care se repeta.

Hemoragia unica , oricat de grava ar fi , produce colaps circulator , care poate fi usor combatut prin transfuzie ; hemoragia repetata produce socul hemoragic , care nu mai poate fi stapanit chiar prin transfuzii masive.Gravitatea unei HDS depinde , deci , in afara de cantitatea de sange pierdut , de continuarea sau repetarea ei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Hemoragie digestiva superioara - Ingrijiri specifice asistentei medicale acordate pacientilor

Cuprins


Motivatia...........4

Capitolul Ι
I.1. Notiuni generale despre boala............5
I.2. Notiuni de anatomie si fiziologie a tubului digestiv........8
I.3. Definitie . Etiologie . Clasificare.........12
I.4. Evaluarea unor semne , simptome . Problemele pacientului
cu HDS...........18
I.5. Participarea asistentei medicale la interventii autonome si
delegate.........20
I.6. Participarea asistentei medicale la acte de investigatie ;
modificari.......28
I.7. Evaluarea : evolutie , complicatii , prognostic.......45
I.8. Educatia pentru sanatate.........48

Capitolul II Plan de ingrijire al pacientilor cu HDS.......51
II.1. Culegerea datelor...........51
II.2. Analiza si interpretarea datelor..........53
II.3. Planificarea ingrijirilor........55

Bibiografie.........56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Hemoragie digestiva superioara - Ingrijiri specifice asistentei medicale acordate pacientilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.