Hemoragiile digestive superioare

Trimisa la data: 2009-06-28
Materia: Medicina
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Raluca_F
Lucrare de licenta despre Hemoragiile digestive superioare
Cantitatea de sange pierdut se poate aprecia prin anamneza, examen clinic, determinarea volumului sangvin, cu ajutorul examenelor hematologice si biochimice.Eliminarea originii extradigestive a hemoragiei (hematemeza sau melena) se poate face prin anamneza (epistaxis, hemoragii buco-faringiene sau din caile respiratorii) precum si prin examen local si general. Aprecierea persistentei sau recidivei hemoragice.

Este posibila numai prin urmarirea de aproape a bolnavului, prin determinarea de maximum 15-30 minute a T.A., pulsului, diurezei si efectuarea din 6 in 6 ore a examenelor hematologice. Peste 25% din H.D.S. recidiveaza sau continua. In cazul persistentei sau recidivei sangerarii simptomele si semnele clinice determinate de rasunetul hematologic si hemodinamic al hemoragiei se accentueaza, TA continua sa scada, pulsul devine tot mai frecvent si mai filiform, se instaleaza oliguria.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Hemoragiile digestive superioare

Cuprins

Capitolul I.
I.1. Hemoragiile digestive superioare.................................4
I.2. Etimologie.................................5
I.3. Anatomie patologica.................................8
I.4. Simptomatologie.................................9
I.5. Diagnostic.................................11
I.6. Tratament.................................16

Capitolul II.
II.1. Terapie intensiva.................................21
II.2. Realizarea obiectivelor.................................21
II.3. Pregatirea preoperatorie.................................23

Capitolul III.
III.1. Cazul clinic nr. 1.................................25
III.2. Cazul clinic nr. 2.................................43
III.3. Cazul clinic nr. 3.................................61

Bibliografie.................................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Hemoragiile digestive superioare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.