Hemorogi digestive superioare

Trimisa la data: 2011-04-01
Materia: Medicina
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: uka_4all
Lucrare de licenta despre Hemorogi digestive superioare
Hematemeza are uneori aspectul asemanator zatului de cafea datorita micilor cheaguri sangvine precipitate si transformarii Hb in hematina sub actiunea HC1. O sangerare suficient cantitativ pentru a determina hematemeza este urmata adeseori de scaune melenice.

Hematemeza trebuie diferentiata de hemoptizie, care consta in eliminarea pe gura, prin tuse, de sange rosu, spumos, aerat, provenit din caile respiratorii si care este precedata de o senzatie de caldura retrosternala si urmata timp de cateva zile de spute hemoptoice.Hematemeza mai trebuie diferentiata si de eliminarea prin varsatura sangelui inghitit ce provine fie printr-un epistaxis abundent, fie printr-o sangerare din gura sau faringe (determinata de tumori, traumatisme, inflamatii) hemoptizie.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Hemorogi digestive superioare

Lucrare de licenta despre Hemorogi digestive superioare
Cuprins

Abrevieri...................4
Argument/Memoriu explicativ.................5

Capitolul I Anatomia aparatului digestiv.........6
Hemoragiile superioare digestive................11
Definitie...............11
Cauze...................13
Simptomatologie.........14
Tratament...............17

Capitolul II Plan de ingrijire - Cazul I.........19
Plan de ingrijire - Cazul II.....................33
Plan de ingrijire - Cazul III....................43

Capitolul III Concluzii finale......................52

Bibliografie....................54

Capitolul IV Anexe..............56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Hemorogi digestive superioare ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.