Hernia de disc lombara

Trimisa la data: 2010-04-05
Materia: Medicina
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tiberiu_P
Lucrare de licenta despre Hernia de disc lombara
Regiunea plantara mijlocie cuprinde muschii: scurtul flexor plantar, lombricalii piciorului si interososii piciorului. Muschiul scurt flexor plantar (al degetelor) este un muschi lat, de forma patrulatera, asezat superficial, pe linia mijlocie a acestei regiuni. Are originea pe calcaneu si pe aponevroza plantara. Pentru insertie are un tendon cu patru ramuri, care se insera pe baza falangelor mijlocii (a II-a) ale degetelor 2,3,4 si 5. Este inervat de o ramura a nervului plantar medial. Este flexor al ultimelor patru degete (falanga a II-a pe falanga I si pe metatarsiene).Muschii lombricali ai piciorului sunt patru muschi subtiri, asezati sub scurtul flexor plantar.

Au originea pe tendoanele lungului flexor comun, iar insertia se face pe baza falangei (proximale) a degetelor 2,3,4 si 5 si pe tendoanele extensorului comun. Sunt inervati de nervii plantarului medial si plantarul lateral. Flecteaza falangele proximale (1) si extinde falangele mijlocii (2) si distale (3).Muschii interososi plantari sunt trei muschi subtiri, asezati in cea mai mare parte pe fata plantara a metatarsienelor al III-lea, al IV-lea si al V-lea. Au originea pe fetele plantare ale bazelor falangelor proximale ale degetelor. Sunt inervati de nervul plantar lateral. Sunt flexori ai falengelor proximale si extensori ai ultimelor falange ale degetelor 2,3,4 si 5; fac abductia degetelor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Hernia de disc lombara

Lucrare de licenta despre Hernia de disc lombara
Cuprins

Capitolul I. Partea generala........................................3
1. Coloana vertebrala................................................3
2. Hernia de disc...............................................18

Capitolul II. Tratament.............................................45
1. Tratamentul conservator.....................................46
3. Tratamentul fizioterapeutic....................................48
4. Masaj...................................................49
5. Tratament ortopedic..........................................51
6. Tratamentul chirurgical......................................52
7. Status-ul postlaminectomie lombara..............................53
8. Tratamentul paraliziei de nerv sciatic...........................55
9. Tratamentul recidivelor..........................................56

Capitolul III. Partea speciala....................................57

Capitolul IV. Rezultate obtinute....................................62

Capitolul V. Concluzii..........................................63

Bibliografie................................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Hernia de disc lombara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.