Hotararea judecatoreasca

Trimisa la data: 2012-12-11
Materia: Drept
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: ermina
Lucrare de licenta despre Hotararea judecatoreasca
Posibilitatea de a suspenda toate celelalte cauze asemanatoare pentru o anumita perioada constituie o caracteristica esentiala a acestei proceduri si ofera un mijloc suplimentar de incurajare a autoritatilor nationale sa ia masurile care se impun. Procedura hotararii pilot are rolul de a permite ca remediul cel mai rapid cu putinta sa fie oferit la nivel national tuturor persoanelor afectate de problema structurala identificata prin hotararea pilot. Astfel se poate decide , in hotararea pilot, suspendarea tuturor cererilor asemanatoare in fond pentru timpul necesar punerii in practica a masurilor cu caracter general capabile sa rezolve respectiva problema structurala.

Procedura hotararii pilot se centreaza pe faptul ca existand un numar mare de cereri care priveste aceeasi problema juridica; reclamantii obtin mult mai rapid o repunere in drepturi si punerea in aplicare a hotararii la nivel national, fata de situatia in care fiecare cauza ar fi fost judecata in mod individual. Desi nu se poate pretinde ca procedura hotararii pilot reprezinta solutia tuturor problemelor care decurg din volumul de munca excesiv al Curtii, se poate afirma ca prezinta cel putin potentialul necesar pentru reducerea in mod vizibil a volumului de lucru al instantei europene, respectiv a numarului de dosare aflate pe rolul Curtii si pentru eliminarea anumitor probleme de fond.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Hotararea judecatoreasca

Cuprins

Abrevieri.......................................4

Introducere.........................................6

Capitolul I. Consideratii generale privind hotararea judecatoreasca.......................................7
1.1. Notiuni introductive.....................................7
1.2. Partile procesului civil......................................14
1.3. Clasificarea hotararilor judecatoresti..........................17

Capitolul II. Continutul hotararilor judecatoresti in dreptul procesual civil............................................47
2.1. Practicaua.............................................49
2.2. Motivarea - considerentele hotararii............................54
2.3. Dispozitivul...............................................57

Capitolul III. Indreptarea, lamurirea si completarea hotararilor judecatoresti......................................67
3.1. Legalizarea hotararii judecatoresti............................67
3.2. Aspecte procedurale.................................72

Capitolul IV. Studiu de caz - Tribunalul Caras-Severin. Universitate obligata la plata unor despagubiri civile pentru organizarea examenului de licenta in conditii nelegale...................................86

Concluzii.................................................101

Bibliografie.............................................103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Hotararea judecatoreasca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.