Identificarea criminalistica a armelor de foc

Trimisa la data: 2010-10-20
Materia: Drept
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Greta_I
Lucrare de licenta despre Identificarea criminalistica a armelor de foc
In cazul defectarii armei, fapt ce se poate constata cand inchizatorul cu cocosul lasat in jos are posibilitatea de a se deplasa cu cutia tevii 1,6 - 2 mm, impuscatura este posibila in urma unor lovituri puternice in patul sau manerul armei.In cazul loviturilor in capul patului armei, cartusul, in baza inertiei, se deplaseaza din detunator spre varful percutorului. Sistemul percutor-cocos tinde, de asemenea, sa se deplaseze prin actiunea fortei de inertie, la care se opune arcul de armare, care deplaseaza percutorul in pozitia initiala, ajunge la capsa si, daca forta de lovire este suficienta, produce impuscatura.La declansarea impuscaturii fara apasare pe tragaci poate sa duca si o montare gresita a inchizatorului armei (cocosul nu este suficient insurubat pe percutor).

Impuscaturile din intamplare, cu o arma in buna stare de functionare se produc, in general, ca urmare a folosirii imprudente sau neglijente a acesteia.Expertiza balistica trebuie sa evidentieze particularitatile de constructie ale armei, care permit posibilitatea unei impuscaturi din intamplare. De exemplu, atunci cand automatul incarcat nu are siguranta pusa si este lovit cu patul de pamant, inchizatorul aluneca inapoi, in virtutea greutatii sale, pana la peretele din spate al locasului si introduce cartusul in detunator, revine si loveste capsa, producand impuscatura.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Identificarea criminalistica a armelor de foc

Lucrare de licenta despre Identificarea criminalistica a armelor de foc
Cuprins

Introducere...............3

Capitolul I Notiuni generale privind armele de foc si infractiunile la regimul armelor si munitiilor........6

Capitolul II Examinarea urmelor produse de armele de foc.........23

Capitolul III Identificarea armelor de foc dupa urmele ramase pe glont si pe tubul cartusului..............38

Capitolul IV Alte probleme rezolvate de expertiza criminalistica a armelor de foc...............53

Anexe - Rapoarte de constatare tehnico stiintifica si expertiza balistica, avand ca obiect identificarea armelor de foc si alte probleme...........56

Bibliografie............70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Identificarea criminalistica a armelor de foc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.