Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale

Trimisa la data: 2010-10-01 Materia: Litere Pagini: 72 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Robert_F
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale
O prima remarca se impune referitoare la faptul ca in realitatea inconjuratoare, in viata, comicul in stare pura nu se afla, el este desemnat datorita constientizarii noastre in afara de care prezenta lui tine mai curand de sfera uratului sau chiar a tragicului. Comicul apartine categoriei faptelor de viata ce produc sentimente estetice fara ca ele insele sa fie estetice, si nu se integreaza in categoria esteticului.

Indeobste comicul apare dintr-o lipsa de convenienta, dintr-o nepotrivire, dintr-o lipsa de adaptare, el provine din ceea ce nu corespunde scopului, intuitiei sau prezentei afisate; tot ceea ce apare asa cum nu este asteptat, afisand un angajament mai mult sau mai putin decat e nevoie, sau pur si simplu prezentand altceva decat ne asteptam. Toate acestea declanseaza comicul.Situatia comica apare insa abia atunci cand cel implicat in ea nu realizeaza indolenta sau se preface ca nu o intelege, a nu o realiza, cand este lipsit de adaptabilitate, sau mimeaza inadaptabilitatea complicandu-se in ea ori dorind ca astfel sa o demaste.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale

Lucrare de licenta despre Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale
Cuprins

Argument.............................3

1.Conceptul de comic
1.1. Mecanismul comicului..............5
1.2. Comicul in opera lui Caragiale......................12

2.Marile comedii
2.1. Aspecte ale problematicii in comedii................17
2.2. Prezenta vanitatii in comedii.......................27

3.Spiritul parodic la I. L. Caragiale....................33

4.Kitschul ITSCHUL la I. L. Caragiale....................43

5.Limbajul folosit de personajele lui Caragiale si implicatiile comice ale acestuia
5.1. Influenta factorilor de mediu asupra operei lui Caragiale.......54
5.2. Limbajul, principala sursa a comicului in opera lui
Caragiale.....................58

Concluzii.....................71

Bibliografie generala.........72
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.