Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale

Trimisa la data: 2010-10-01
Materia: Litere
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_F
Lucrare de licenta despre Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale
O prima remarca se impune referitoare la faptul ca in realitatea inconjuratoare, in viata, comicul in stare pura nu se afla, el este desemnat datorita constientizarii noastre in afara de care prezenta lui tine mai curand de sfera uratului sau chiar a tragicului. Comicul apartine categoriei faptelor de viata ce produc sentimente estetice fara ca ele insele sa fie estetice, si nu se integreaza in categoria esteticului.

Indeobste comicul apare dintr-o lipsa de convenienta, dintr-o nepotrivire, dintr-o lipsa de adaptare, el provine din ceea ce nu corespunde scopului, intuitiei sau prezentei afisate; tot ceea ce apare asa cum nu este asteptat, afisand un angajament mai mult sau mai putin decat e nevoie, sau pur si simplu prezentand altceva decat ne asteptam. Toate acestea declanseaza comicul.Situatia comica apare insa abia atunci cand cel implicat in ea nu realizeaza indolenta sau se preface ca nu o intelege, a nu o realiza, cand este lipsit de adaptabilitate, sau mimeaza inadaptabilitatea complicandu-se in ea ori dorind ca astfel sa o demaste.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale

Lucrare de licenta despre Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale
Cuprins

Argument.............................3

1.Conceptul de comic
1.1. Mecanismul comicului..............5
1.2. Comicul in opera lui Caragiale......................12

2.Marile comedii
2.1. Aspecte ale problematicii in comedii................17
2.2. Prezenta vanitatii in comedii.......................27

3.Spiritul parodic la I. L. Caragiale....................33

4.Kitschul ITSCHUL la I. L. Caragiale....................43

5.Limbajul folosit de personajele lui Caragiale si implicatiile comice ale acestuia
5.1. Influenta factorilor de mediu asupra operei lui Caragiale.......54
5.2. Limbajul, principala sursa a comicului in opera lui
Caragiale.....................58

Concluzii.....................71

Bibliografie generala.........72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ilustrarea comicului de limbaj in operele lui Caragiale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.