Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic

Trimisa la data: 2009-07-07 Materia: Litere Pagini: 54 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: AndreeaMaria_R
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic
In creatii autentice sau la nivelul manifestarilor epigonice, mitul antic elen a patruns cu o surprinzatoare frecventa in literatura contemporana, mai ales in dramaturgie, intr-un numar de lucrari dramatice atestand vitalitatea temelor literare abordate, interpretate in spiritul noilor epoci. Expresivitatea lor estetica se datoreaza adaptarii adevarurilor esentiale si permanente ale existentei umane la formele de gandire si sensibilitate ale omului contemporan.

In ce masura atmosfera spirituala a vremii noastre a favorizat prelucrarea temelor mitice? Secolul al 20-lea a permis existenta unei varietati extreme de curente si tendinte ideologice, filozofice si estetice, de foarte multe ori contradictorii, care au influentat dezvoltarea artei. Necesara este mentionarea doar a tendintelor spirituale favorabile revenirii temelor mitice in creatia dramatica.

Printre acestea, asa-zisa "criza a ratiunii" proclamata in primele decenii ale veacului nostru de profetii declinului culturii occidentale, nihilismul filozofiei lui Nietzsche- moartea divinitatii si proclamarea supraomului- dar si influenta gandirii unor filozofi existentialisti ca Martin Heidegger, Jean-Paul Sartre, Maurice Merleau-Ponty au creat climatul propice reactivarii, intr-o maniera adecvata, a unor nuclee mitologice foarte prolifice in istoria literaturii universale.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic

Lucrare de licenta Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic
Cuprins

I. INTRODUCERE .................................................... 3

II. INFLUENTA CONTEXTUL GENERAL AL CULTURII SECOLULUI AL 20-LEA ASUPRA REITERARII MITURILOR ANTICE .................................................... 15

III. MITUL LUI OEDIP IN OPERA LUI JEAN COCTEAU, LA MACHINE INFERNALE .................................................... 24

III.1 MITUL ANTIGONEI IN PIESA LUI JEAN ANOUILH .................................................... 29

III.2 CUPLUL ORFEU-EURYDICE IN PIESA LUI JEAN ANOUILH, JEAN GIRAUDOUX: RAZBOIUL CU TROIA NU VA AVEA LOC .................................................... 39

III.3 ELECTRA SI ORESTE IN PIESA ELECTRE A LUI JEAN GIRAUDOUX .................................................... 44

IV. CONCLUZII .................................................... 50

V. BIBLIOGRAFIE .................................................... 53
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.