Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic

Trimisa la data: 2009-07-07
Materia: Litere
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AndreeaMaria_R
Lucrare de licenta Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic
In creatii autentice sau la nivelul manifestarilor epigonice, mitul antic elen a patruns cu o surprinzatoare frecventa in literatura contemporana, mai ales in dramaturgie, intr-un numar de lucrari dramatice atestand vitalitatea temelor literare abordate, interpretate in spiritul noilor epoci. Expresivitatea lor estetica se datoreaza adaptarii adevarurilor esentiale si permanente ale existentei umane la formele de gandire si sensibilitate ale omului contemporan.

In ce masura atmosfera spirituala a vremii noastre a favorizat prelucrarea temelor mitice? Secolul al 20-lea a permis existenta unei varietati extreme de curente si tendinte ideologice, filozofice si estetice, de foarte multe ori contradictorii, care au influentat dezvoltarea artei. Necesara este mentionarea doar a tendintelor spirituale favorabile revenirii temelor mitice in creatia dramatica.

Printre acestea, asa-zisa "criza a ratiunii" proclamata in primele decenii ale veacului nostru de profetii declinului culturii occidentale, nihilismul filozofiei lui Nietzsche- moartea divinitatii si proclamarea supraomului- dar si influenta gandirii unor filozofi existentialisti ca Martin Heidegger, Jean-Paul Sartre, Maurice Merleau-Ponty au creat climatul propice reactivarii, intr-o maniera adecvata, a unor nuclee mitologice foarte prolifice in istoria literaturii universale.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic

Lucrare de licenta Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic
Cuprins

I. INTRODUCERE .................................................... 3

II. INFLUENTA CONTEXTUL GENERAL AL CULTURII SECOLULUI AL 20-LEA ASUPRA REITERARII MITURILOR ANTICE .................................................... 15

III. MITUL LUI OEDIP IN OPERA LUI JEAN COCTEAU, LA MACHINE INFERNALE .................................................... 24

III.1 MITUL ANTIGONEI IN PIESA LUI JEAN ANOUILH .................................................... 29

III.2 CUPLUL ORFEU-EURYDICE IN PIESA LUI JEAN ANOUILH, JEAN GIRAUDOUX: RAZBOIUL CU TROIA NU VA AVEA LOC .................................................... 39

III.3 ELECTRA SI ORESTE IN PIESA ELECTRE A LUI JEAN GIRAUDOUX .................................................... 44

IV. CONCLUZII .................................................... 50

V. BIBLIOGRAFIE .................................................... 53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ilustrarea mitului antic in teatrul francez interbelic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.