Ilustrarea personajelor reprezentative in opera rebreniana

Trimisa la data: 2010-09-28
Materia: Litere
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_O
Lucrare de licenta despre Ilustrarea personajelor reprezentative in opera rebreniana
Exista o adevarata migratie a personajelor care nu o data parasesc chenarele nuvelei intrand in roman. Trecerea poate fi observata si de la o nuvela la alta, relevand parca nevoia de spatiu, de intindere atat de caracteristica prozatorului. Din Rusinea , Macedon Glanetasu trece in Glasul inimii (Macedon Cercetasu) si mai tarziu in Ion. Tofan, dascalul din Vrajmasii, care "abia rasufla de calicie", e in vesnica infruntare cu popa Grozea, asa cum in Ion se razboiesc popa Belciug si Zaharia Herdelea.

O asemenea migratie mai este semnificativa din alt punct de vedere. Personajele amintite isi au izvorul in existente umane intalnite aievea de autor, a caror traiectorie transfigurata artistic o urmareste cu atentie.Scriitorul insusi marturiseste cu privire la efortul depus de cititori sau critici de a identifica personajele reale care i-au slujit drept modele:"E de prisos sa arat ce greseala ar face cine ar crede ca niste creatii artistice sunt identice cu fapturi din viata de toate zilele. Artistul nu copiaza realitatea niciodata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ilustrarea personajelor reprezentative in opera rebreniana

Lucrare de licenta despre Ilustrarea personajelor reprezentative in opera rebreniana
Cuprins

I. Tematica nuvelisticii rebreniene...............4

II. Monografie a satului romanesc................9

III. Intelectualitatea satului...................23

IV Conditia eroineri rebreniene..................32

V.Aspecte din viata citadin................43

VI.Drama datoriei si a constiintei nationale...........55

VII.Liviu Rebreanu in viziunea criticii................69

VIII.Bibliografie selectiva...................75

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ilustrarea personajelor reprezentative in opera rebreniana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.