Imbogatirea si actizarea vocabularului prin activitati de tip scolar

Trimisa la data: 2010-07-09
Materia: Sociologie
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_C
Lucrare de licenta despre Imbogatirea si actizarea vocabularului prin activitati de tip scolar
Vocabularul fundamental cuprinde cuvinte de larga intrebuintare, cuvinte fara de care comunicarea intre vorbitorii limbii respective n-ar fi posibila. Aceste cuvinte au o circulatie mare, sunt de obicei cuvinte mai vechi si sunt mai productive, de la ele s-au putut forma alte cuvinte. Din vocabularul fundamental fac parte cuvintele care denumesc obiectele de stricta necesitate omului, parti ale corpului omenesc, diferite alimente, pasarile si animalele din preajma omului, arborii si fructele lor, numele unor culori, zilele saptamanii, numele de rudenie, numele corpurilor ceresti.

Din fondul principal lexical fac parte, de asemenea, propozitiile, conjuctiile, pronumele, numeralele pana la 10, verbele neregulate, unele adverbe mai frecvente. Toate acestea formeaza vocabularul fundamental al limbii romane. Numarul lor este foarte redus.
Dupa calculele aproximative, ale unor specialisti, vocabularul fundamental (fond principal lexical) al limbii romane ar cuprinde circa 1500 de cuvinte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Imbogatirea si actizarea vocabularului prin activitati de tip scolar

Lucrare de licenta despre Imbogatirea si actizarea vocabularului prin activitati de tip scolar
Cuprins

Introducere.............3

Motivatia alegerii temei..........3

Capitolul I Conceptul de vocabular..........5

Capitolul II Mijloace de imbogatire a vocabularului.........11

Capitolul III Particularitatile de utilizare a vocabularului la copiii de varsta prescolara...........18

Capitolul IV Protocolul cercetarii - Etape metodologice implicate in cercetarea formelor si modalitatilor de imbogatire si activizare a vocabularului la prescolari.............34

Capitolul V Experimentul..............66

Concluzii.............83

Bibliografie..........85

Anexe..............87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Imbogatirea si actizarea vocabularului prin activitati de tip scolar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.