Imbogatirea si actizarea vocabularului prin activitatile de tip scolar

Trimisa la data: 2010-07-25
Materia: Limba Romana
Pagini: 153
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_I
Lucrare de licenta despre Imbogatirea si actizarea vocabularului prin activitatile de tip scolar
In vocabular cuvintele sunt libere, se afla intr-o stare de independenta asemanatoare cu aceea a materialelor de constructie inainte de a se ridica o cladire.Limba isi realizeaza functia de a fixa gandirea si de a comunica prin imbinarea cuvintelor in propozitii si fraze, asa cum cladirea se construieste numai prin imbinarea materialelor de constructie.
Cuvintele sunt materialele de constructie a limbii.

Cand sunt imbinate in propozitii si in fraze, cuvintele sunt interdependente supunandu-se anumitor reguli gramaticale.Alcatuirea unei propozitii apartine sintaxei, dar se realizeaza in general cu contributia morfologiei.Pentru a comunica intre ei, oamenii se folosesc de cuvinte.
Cuvintele sunt imbinari de mai multe sunete care au un inteles. Acestea au o forma, adica un invelis sonor, si un continut (un inteles, un sens).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Imbogatirea si actizarea vocabularului prin activitatile de tip scolar

Cuprins

Introducere.........3


Capitolul I Conceptul de vocabular.........5

Capitolul II Mijloace de imbogatire a vocabularului........14

Capitolul III
1.Particularitatile de utilizare a vocabularului la copiii de varsta prescolara.........23
2.Structuri lexicale comune la copii de varsta prescolara......35
3.Identificarea tipurilor de greseli: pronuntie, sens, plasare in context, utilizare corecta, cauze, solutii.........39

Capitolul IV Protocolul cercetarii - Etape metodologice implicate in cercetarea formelor si modalitatilor de imbogatire si activizare a vocabularului la prescolari...........49
1.Ipoteza cercetarii..........49
2.Tematica cercetarii........52
3.Continut.......52
4.Metode de promovare si de masurare a datelor......53
5.Mijloace de invatamant..........102
6.Forme de organizare...........104

Capitolul V
1.Experimentul........106
2.Aplicarea experimentului, culegerea datelor, evaluare.........107

Concluzii........141
Bibliografie.....144
Anexe........146

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Imbogatirea si actizarea vocabularului prin activitatile de tip scolar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.