Impactul asupra negocierilor de extindere ale Uniunii Europene a analizei teoriilor integrarii economice

Trimisa la data: 2010-07-17
Materia: Economie
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriela_T
Lucrare de licenta despre Impactul asupra negocierilor de extindere ale Uniunii Europene a analizei teoriilor integrarii economice
Teoriile integrarii economice regionale dezvoltate ulterior pe baza analizei structurilor teoriei vineriene au demonstrat ca integrarea economica regionala sub forma uniunilor vamale si a zonelor de comert liber are efectele scontate in conditiile in care tarile componente au fost parteneri comerciali traditionali datorita complementaritatii structurilor de productie si au detinut pozitii importante in totalul schimburilor comerciale mondiale anterior formarii zonei integrate.

Reducerea taxelor vamale in interiorul zonei va genera fluxuri comerciale prin deplasarea cererii dinspre produsele autohtone spre importurile eficiente din tarile partenere. Efectele crearii de comert asupra eficientei si cresterii economice sunt si mai importante in conditiile la care nivelul initial al protectiei tarifare intre tarile partenere era mai ridicat decat fata de terti.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul asupra negocierilor de extindere ale Uniunii Europene a analizei teoriilor integrarii economice

Cuprins

Capitolul I Teoriile integrarii economice..........3

Capitolul II Contextul general al procesului de adancire si extindere al UE - prevederile europene ..........35

Capitolul III Evolutia negocierilor si procesului de aderare a statelor candidate la UE..........50

Capitolul IV Tratatul de aderare pentru 10 state ale europei centrale si de est si prevederile pentru tarile ramase in cursa pentru aderare la UE..........68

Capitolul V Procesul de aderare al Romaniei la UE.........75
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul asupra negocierilor de extindere ale Uniunii Europene a analizei teoriilor integrarii economice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.