Impactul conflictelor etnice asupra organizatiilor internationale

Trimisa la data: 2010-05-15
Materia: Istorie
Pagini: 27
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristi_S
Lucrare de licenta despre Impactul conflictelor etnice asupra organizatiilor internationale
Judecate incorect in cadrul unui stat, identitatile, etichetele etnice, religioase sau rasiale sunt folosite ca baza pentru revendicarile politice. In masura in care aceste etichetele tind sa fie tratate ca trasaturi native, ce nu se pot schimba, sunt impuse voluntar sau fortat. Aceste confruntari sunt adesea numite conflicte etnice, in care problema o reprezinta revendicarile pe criteriul etniei dominante, constientizarea nationalismului la nivelul colectivitatii.

Desi o tipologie a conflictelor ar putea cuprinde conflicte de tip A- razboaie anti-regim totalitar, conflicte de tip B- intrastat, de tip C- de secesiune, de tip D- de decolonozare, suntem de parere ca motivul etnic - religios - cultural se regaseste in toate conflictele prezentate in aceasta lucrare; de aceea le vom prezenta drept conflicte etnice. Conflictele etnice apar in statele multietnice, deoarece minoritatile etnice percep atitudinea majoritatilor etnice ca fiind incorecta. Kurzii in Turcia, tamilii in Sri Lanka au promovat o stare generala de nemultumire care poate face pe unii memmbri ai acestor grupuri sa doreasc separarea.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul conflictelor etnice asupra organizatiilor internationale

Cuprins

1. O noua viziune asupra conflictelor...........3

2. Principale surse de conflict pe glob.........7
Africa Centrala..........7
Nigeria..........8
Sudan.........8
Eritreea - Etiopia........9
Mexic........9
Indonezia........9
Problema kurzilor.........10
Israel - Palestina........11
Rusia si Caucaz...........12
Cipru...........13
Irlanda de Nord..........13
Conflicte in balcani.....14

3. Bosnia - hertegovina (studiu de caz).........15

4.Concluzie............27

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul conflictelor etnice asupra organizatiilor internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.