Impactul gandirii politice asupra evolutiei Europei in secolul al XVIII-lea

Trimisa la data: 2012-03-16
Materia: Istorie
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: stepupdancestudio
Lucrare de licenta despre Impactul gandirii politice asupra evolutiei Europei in secolul al XVIII-lea
Modernitatea este un sistem de civilizatie si cultura bazat pe producerea noutatii, pe cunoasterea stiintifica a lumii si pe depasirea continua a traditiilor constituite. Europa moderna a cunoscut un traseu sinuos pana a se infaptui atat din punct de vedere politic, cat si social, cultural si religios, discursul modernitatii fiind fondat de gandirea iluminista si marcand despartirea de fundamentul religios si imbratisarea idealurilor de egalitate, libertate, fraternitate. Asadar, pe fundalul acestor realitati, punand in lumina totalitatea transformarilor secolului al XVIII-lea, lucrarea de fata are drept obiectiv prezentarea procesului de modernizare a Europei din perspectiva lucrarilor politice apartinand marilor ganditori iluministi.

Necesitatea elaborarii prezentei lucrari este data de diversitatea ideilor politice iluministe si importanta pe care acestea au avut-o in incercarea de materializare a progresului si a spiritului revolutionar. Propunandu-si sa evidentieze proiectele secolului al XVIII-lea care au avut la baza reorganizarea guvernamentala si sociala si care au pus mare accent pe "natiune", pe egalitate, pe modernizare, pe unitatea europenilor intr-o singura natiune, lucrarea este structurata in trei capitole in care se analizeaza si se explica treptat propunerile iluministe si aplicabilitatea lor in scopul modernizarii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul gandirii politice asupra evolutiei Europei in secolul al XVIII-lea

Lucrare de licenta despre Impactul gandirii politice asupra evolutiei Europei in secolul al XVIII-lea
Cuprins
Introducere.............................................3

Capitolul I. Iluminismul, epoca a ratiunii.........................5
I.1. Conceptul iluminismului si raspandirea sa pe continent........5
I.2. Contextul istoric si lumea monarhilor luminati..................15
I.3. Aspecte culturale si sociale din epoca luminilor.................18

Capitolul II. Modul de gandire in epoca luminilor.....................29
II.1. In cautarea unor noi sisteme de guvernare....................29
II.2. Ganditorii secolului al XVIII-lea si perceptiile lor
iluministe............................................34

Capitolul III. Revolutia franceza si nasterea Europei moderne.................................57
III.1. Progres si revolutie in secolul al XVIII-lea..................57
III.2. Importanta Revolutiei franceze asupra modernizarii Europei in secolul al XVIII-lea...........................................60
III.3. Mostenirea revolutionara....................................69

Concluzii.................................................75

Bibliografie..............................................77

Lista anexelor..................................................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul gandirii politice asupra evolutiei Europei in secolul al XVIII-lea". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.