Impactul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii

Trimisa la data: 2013-08-07
Materia: Agronomie
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: dragosro89
Lucrare de licenta despre Impactul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii
In ciuda reformelor semnificative care au avut loc in ultimii ani, raman multe lucruri de facut dupa expirarea, in 2013, a actualului pachet financiar. Este necesara dublarea productiei mondiale de alimente pana in 2050 pentru a face fata cresterii populatiei si cererii consumatorilor de carne, ceea ce constituie o provocare din perspectiva impactului asupra mediului adica exista riscul pierderii biodiversitatii, de deteriorare a solului si de pierdere a calitatii apei.

Consultati in 2010 in legatura cu aceste reforme, europenii au spus ca doresc ca UNIUNEA EUROPEANA, prin politica sa agricola, sa ii ajute pe fermieri nu numai sa produca alimente, ci si sa protejeze resursele naturale si viata salbatica, sa amelioreze bunastarea animala si sa mentina viabilitatea comunitatilor rurale. Ca reactie la rezultatele consultarii, Uniunea Europeana a publicat un set de propuneri de reforma care reflecta cerintele cetatenilor, punand accent pe folosirea metodelor agricole durabile, pe inovatie, cercetare si difuzarea cunostintelor, precum si pe un sistem de sprijin mai corect, menit sa ii ajute pe agricultorii europeni sa faca fata provocarilor viitoare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii

Cuprins

Capitolul I. Politica agricola a Uniunii Europene.........................................3
1.1. Importanta si oportunitatea cercetarii...........................6
1.2. Concepte teoretice privind politicile comune ale Uniunii Europene........................................8
1.3. Politica agricola a Uniunii Europene...........................9

Capitolul II.
2.1. Obiectivele si metodologia cercetarii............................13
2.2. Politica agricola a Romaniei..................................14
2.3. Analiza impactului integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii................................................21

Capitolul III. Agricultura din Romania vs. Agricultura din Uniunea Europeana............................................36

Concluzii si propuneri..........................................41

Bibliografie..................................................44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.