Impactul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii

Trimisa la data: 2013-07-09
Materia: Agronomie
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: dragosro89
Lucrare de licenta despre Impactul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii
Politica agricola este cea mai integrata dintre toate politicile Uniunea Europeana. Prin urmare, absoarbe o parte importanta a bugetului sau. Dar acestia sunt bani pe care guvernul dumneavoastra i-ar folosi oricum pentru agricultura, dar care sunt gestionati de Uniunea Europeana si nu de guvernele nationale.
Cu toate acestea, in ultimii ani, segmentul bugetar alocat agriculturii a scazut drastic, de la aproape 70% in anii '70, la doar 34% in perioada 2007-2013.
Aceasta scadere reflecta cresterea numarului de responsabilitati care ii revin Uniunii si reducerile de costuri obtinute prin reforme. Acestea din urma i-au permis Uniunii Europene sa primeasca, din 2004 si pana in prezent, inca 12 state membre, fara ca aderarea acestora sa antreneze o crestere a fondurilor publice alocate agriculturii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii

Cuprins

Capitolul I - Politica agricola a Uniunii Europene........4
1.1. Importanta si oportunitatea cercetarii........7
1.2. Concepte teoretice privind politicile comune ale Uniunii Europene...........9
1.3. Politica agricola a Uniunii Europene.........10

Capitolul II
2.1. Obiectivele si metodologia cercetarii.......14
2.2. Politica agricola a Romaniei ........15
2.3. Analiza impactului integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii..........22

Capitolul III. Agricultura din Romania vs. Agricultura din Uniunea Europeana............37

Concluzii si propuneri..........42

Bibliografie.........45

Site-uri web.........46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana asupra agriculturii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.