Impactul liberalizarii operatiunilor de capital

Trimisa la data: 2010-08-02
Materia: Economie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mariana_Ne
Lucrare de licenta despre Impactul liberalizarii operatiunilor de capital
Operatiunile "swap" se efectueaza de obicei pe pietele valutare internationale si nu numai intre bancile din tarile in care monedele tranzactionate sunt monede nationale deoarece asigura o importanta miscare a lichiditatilor, mai ales intre bancile centrale cand se urmareste acoperirea temporara a unor deficite ale balantelor de plati externe. Majoritatea operatorilor de pe piata valutara efectueaza operatiuni swap in diferite scopuri, printre care:bancile centrale, in vederea sustinerii monedei nationale, apeleaza la imprumuturi de valuta contra unei sume echivalente in moneda nationala, valute ce vor fi ulterior varsate pe piata;

speculatorii apeleaza la operatiunile de swap deoarece prin acestea, la scadenta unor operatiuni speculative deschise, in situatia in care ipoteza lor cu privire la evolutia cursurilor valutare nu se confirma, ar inregistra o pierdere;firmele financiare si cele comerciale care isi acopera nevoile de credite in valuta prin intermediul unor operatiuni de swap pe diferite termene.Existenta unei operatiuni la termen in componenta operatiunii de swap face necesara reglarea diferentei de dobanda dintre cele doua valute ale operatiunii, reglare care are loc prin intermediul a doua cursuri diferite la cele doua scadente. Prin aceasta se verifica faptul ca operatiunile "forward" stau la baza efectuarii operatiunilor de swap.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul liberalizarii operatiunilor de capital

Lucrare de licenta despre Impactul liberalizarii operatiunilor de capital
Cuprins

Capitolul I. Piata valutara: sfera, componente, participanti...........3

Capitolul II. Operatiunile de pe piata valutara..................13

Capitolul III. Participanti si operatiuni pe piata valutara in Romania..............................33

Capitolul IV. Operatiunile de pe piata valutara din Romania................................50

Bibliografie................................82Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul liberalizarii operatiunilor de capital". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.