Impactul politicii financiare asupra societatii

Trimisa la data: 2010-12-11
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 142
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rodica_B
Lucrare de licenta despre Impactul politicii financiare asupra societatii
Din acest motiv, caracterizarea politicii financiare nu se poate realiza decat in contextul politicii generale, privita la nivel de colectivitate umana organizata in stat si constituita ca un sistem in cadrul careia se manifesta interdependenta dintre ansamblul instrumentelor si ansamblul obiectivelor sale. Prin urmare, politica financiara evolueaza pe masura ce "insasi baza economica" se dezvolta si sufera schimbari, indeplinind - ca orice element de suprastructura - un rol activ fata de baza economica".

La randul sau, si baza economica isi pune amprenta asupra politicii financiare. O economie puternica, in care exista o ampla circulatie a capitalurilor, va permite acumularea unor resurse financiare insemnate la dispozitia statului, pe baza carora acesta va finanta programe de actiuni cu destinatie economica si sociala. Daca, dimpotriva, productia nu se dezvolta, in mod firesc nu exista baza de acumulare necesara, in vederea crearii la nivel central a suportului financiar al aparatului statal.
Continutul politicii financiare se constituie ca un argument care sustine si impune comparabilitatea acestuia cu politica economica.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul politicii financiare asupra societatii

Cuprins

Capitolul I. Politica financiara, componenta principala a politicii generale - impactul poiticilor financiare asupra societatii......................................................3

Capitolul II. Strategii financiare publice si impactul lor asupra dezvoltarii........................................................64

Capitolul III. Politici financiare si impactul lor in tarile aflate in tarnzitia la economia de piata..........................................95

Concluzii.......................................................128

Bibliografie...............................................139Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul politicii financiare asupra societatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.