Impactul salariilor asupra cifrei de afaceri

Trimisa la data: 2009-06-05
Materia: Contabilitate
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_R
Lucrare de licenta despre Impactul salariilor asupra cifrei de afaceri
De asemenea, in contabilitate se inregistreza distinct alte drepturi si avantaje care, potrivit reglementarilor in vigoare, nu se suporta din fondul de salarii (masa calda, alimentatie, antidot etc.), stimulentele din profitul net realizat, acordate dupa aprobarea bilantului contabil, precum si avansurile acordate potrivit legii.Drepturile de personal neridicate in termen de 3 zile se inregistreaza intr-un cont distinct, pe persoane .Retinerile din salariile personalului pentru cumparari de bunuri cu plata in rate, chirii sau alte obligatii opozabile salariatilor, datorate tertilor (popriri, pensii alimentare etc.) se efectueaza numai in baza unor titluri executorii sau ca urmare a unor relatii contractuale.

Sumele datorate si neachitate personalului (concedii de odihna si alte drepturi de personal), respectiv eventualele sume ce urmeaza a fi incasate de la acesta, aferente exercitiului financiar in curs, se inregistreaza la finele acestuia, ca alte datorii si creante in legatura cu personalul. Contabilitatea decontarilor privind asigurarile sociale si de sanatate, respectiv protectia sociala cuprind: ( Contributia la asigurarile sociale de stat, reprezentand 24,5%, 29,5% sau 34,5% din fondul de salarii, in functie de ramura economiei in care agentul economic isi desfasoara activitatea;

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul salariilor asupra cifrei de afaceri

Lucrare de licenta despre Impactul salariilor asupra cifrei de afaceri
Cuprins

Capitolul I. Cadrul general al decontarilor cu personalul.............3
Baza impozabila la impozitul pe veniturile din salarii..............7

Capitolul II. Contabilitatea datoriilor si creantelor privind personalul asigurarile sociale , asigurararile de sanatate si protectia sociala.................................................10
2.1 Contabilitatea datoriilor si crean]elor fata de personal..........12
2.2 Contabilitatea decontarilor privind asigurarile si protectia
sociala.....................................20

Capitolul III. Politici si dinamici salariale...........................31
3.1 Politici salariale............................................31
3.2 Dinamici salariale............................................36

Capitolul 4. Studiul de caz...........................................38
4.1 Scurta prezentare a societatii comerciale.........................38
4.2 Modul de calcul al salariilor din luna Ianuarie 2003...............39
4.3 Analiza cheltuielilor cu forta de munca..........................63

Bibliografie..................................79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul salariilor asupra cifrei de afaceri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.