Impactul tipografiei asupra vietii religioase si culturale

Trimisa la data: 2010-10-12
Materia: Teologie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ana_Sa
Lucrare de licenta despre Impactul tipografiei asupra vietii religioase si culturale
Un moment important in istoria romanilor l-a constituit domnia lui Mihai Viteazul (1593-1601), cel care a unit si condus, pentru o scurta perioada de timp, cele trei Tari Romanesti (Transilvania, Tara Romaneasca si Moldova). Mihai Viteazul s-a alaturat Ligii Sfinte, din care faceau parte Austria, Mantua, Ferrara si Spania si a castigat bataliile de la Calugareni si Giurgiu impotriva turcilor (1595), ceea ce i-a permis sa recastige independenta tarii .

Sigiliul sau, reprezentand emblema celor trei tari romane unite, este o dovada a intentiei sale de a aduce sub o singura guvernare toate teritoriile locuite de romani. El insusi s-a intitulat "domn al Tarii Romanesti, al Transilvaniei si al intregii Moldove". Dar, marile puteri - Austria, Imperiul Otoman si Polonia -, nu au fost de acord cu aceasta politica, astfel incat unirea celor trei tari romane nu a fost decat de scurta durata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul tipografiei asupra vietii religioase si culturale

Lucrare de licenta despre Impactul tipografiei asupra vietii religioase si culturale
Cuprins

Lista de abrevieri.............3

Introducere...................4

Capitolul I Situatia politica-militara in Tarile Romane de-a lungul secolului al XVI-lea..........7

Capitolul al II-lea Viata bisericeasca in teritoriile locuite de romani de-a lungul secolului al XVI-lea..........12

Capitolul al III-lea Inceputurile tiparului in Europa..........22

Capitolul al IV-lea Centre tipografice romanesti din secolul al XVI-lea.............36

Capitolul al V-lea Impactul tiparului asupra vietii religioase si culturale din Tarile Romane in secolul al XVI-lea...........73

Concluzii...............76

Bibliografie generala............79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul tipografiei asupra vietii religioase si culturale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.