Impactul trasaturilor de personalitate asupra aparitiei burnout-ului la asistentele medicale

Trimisa la data: 2014-09-11
Materia: Psihologie
Pagini: 34
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: one love
Lucrare de licenta despre Impactul trasaturilor de personalitate asupra aparitiei burnout-ului la asistentele medicale
Un subiect de actualitate in practica medicala il reprezinta studiul trasaturilor de personalitate ale asistentelor medicale, pentru ca acesta poate duce la o intelegere mai buna a caracteristicilor asociate cu personalul medical "ideal".Participantii la studiu au fost 60 de asistente medicale de la Spitalul Municipal Calafat, cu varsta cuprinsa intre 23-45 de ani. Design-ul folosit este unul non-experimental de tip corelational. Instrumentele folosite sunt: Inventarul de Burnout Maslach, Chestionarul de Personalitate IPIP si Scala de perceptie a stresului Levenstein.

Rezultatele arata ca trasaturile de personalitate sunt legate de simptomele burnout-ului. Nivelul epuizarii emotionala este legat negativ de nivelul agreabilitatii (rAC=.20), constiinciozitatii (rAC=.09) si stabilitatii emotionale (rAC=.22). De asemenea, nivelul depersonalizarii este legat negativ de nivelul agreabilitatii (rAC=.26), constiinciozitatii (rAC=.09) si stabilitatii emotionale (rAC=.26). Reducerea sentimentului de implinire profesionala este legata negativ de nivelul agreabilitatii (rAC=.08), constiinciozitatii (rAC=.13), stabilitatii emotionale (rAC=.23) si deschiderii catre experienta (rAC=.09).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impactul trasaturilor de personalitate asupra aparitiei burnout-ului la asistentele medicale

Cuprins

Introducere.................................4

Scopul si ipotezele cercetarii................................11
Metodologie........................................12
Participanti.........................................12
Design........................................12
Instrumente........................................13
Procedura........................................14
Rezultate........................................14
Descrierea datelor........................................15
Analiza datelor........................................15
Ipoteza 1........................................15
Ipoteza 2........................................18
Ipoteza 3........................................21
Ipoteza 4........................................24

Discutii........................................27

Concluzii.........................................30

Bibliografie........................................30

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul trasaturilor de personalitate asupra aparitiei burnout-ului la asistentele medicale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.