Impactul turismului in strategia de dezvoltare a orasului Ocna Mures

Trimisa la data: 2018-06-25 Materia: Geografie Pagini: 49 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: roce101
Raporteaza o eroare
Cuprins:

INTRODUCERE

1. CADRUL NATURAL

2. POTENTIALUL UMAN

3. FILE DIN ISTORIA ORASULUI OCNA MURES SI IMPREJURIMILE LUI

4. POTENTIALUL ECONOMIC

5. TURISMUL IN ORASUL OCNA MURES

6. EFECTELE SOCIO-CULTURALE ALE RELANSARII TURISMULUI IN OCNA MURES

7. EFECTELE RELANSARII TURISMULUI ASUPRA MEDIULUI

8. STRATEGIA DE RELANSARE SI DEZVOLTARE A TURISMULUI IN OCNA MURES

9. PROIECT DE VALORIFICARE A RESURSELOR TURISTICE

CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Impactul turismului in strategia de dezvoltare a orasului Ocna Mures

INTRODUCERE

Lucrarea de fata incearca sa surprinda atractiile turistice ale orasului Ocna Mures, de-a lungul timpului, momentele destinului sau, de la maretie la decadere, un fel de rememorare a evenimentelor din acest spatiu mioritic, spre neuitarea fostelor vremuri, a perindarii bastinasilor care, prin noianul anilor, au sporit aureola spiritualitatii inconfundabile a acestui petic de lume, si nu in ultimul rand, spre neuitarea "sovagailor" (taietorilor de sare), acei oameni ai catacombelor subterane, a caror truda epopeica, deseori ingrat rasplatita, s-a ingemanat de veacuri cu destinul localitatii.

Descoperirile arheologice, documentele timpurilor, cronicile si scrierile au conferit notorietatea si veridicitatea evenimentelor.

Tainitele pamantului si ale arhivelor ascund inca dovezi ale vechimii si continuitatii acestor meleaguri, particularitati distincte ale trecerii si devenirii.

Noi, cei de azi, suntem datori viitorimii cu consemnarea a ceea ce suntem si a locului in care traim. Este o adevarata menire, a nu lasa prada uitarii detaliile trecerii generatiilor, a prezentului, a minunatelor locuri pe care noi cei bastinasi le avem mereu in fata ochilor si pe care trecatorii pot sa le venereze si sa-si aduca aminte de ele.

La Ocna Mures, semintiile cele mai vechi ale lumii au intemeiat vetre de viata si daruire atrase de miracolul sarii, de clima blanda si darnicia meleagului.

Asezarea orasului in inima Transilvaniei, vechimea sa incontestabila, marturiile sale istorice si arheologice, monumentele , locurile de atractie turistica, de recreere, fac din acest petec de pamant european un loc al pelerinajului intr-o asezare cu vechime seculara.

Este o mandrie sa fim locuitori ai unui oras cu o istorie involburata care a parcurs toate etapele dezvoltarii civilizatiei pamantene.

Orasul Ocna Mures este locul de bastina a unor generatii de mineri care au dus pe umerii lor, peste veacuri, epopeea sarii, al chimistilor care au descifrat tainele materiei si al oamenilor de cultura care au purtat peste decenii stindardul spiritualitatii uiorene.

Orasul Ocna Mures este tinutul in care pamantul si-a oferit deplin minunatiile, prin ape tamaduitoare, zone de agrement si frumuseti peisagistice unice.

Oras statiune cu bai calde si cu apa minerala clorurosodica concentrata, Ocna Muresul desi pare izolat, are farmecul sau, oamenii sai fiind gazde ospitaliere in fiecare an al Festivalului National de muzica populara "Mures pe marginea ta". Este o incantare pentru cei ce poposesc in oras sa viziteze castelul Banffy sau ruinele Bisericii Romanice, important monument de arhitectura.

Apele Muresului duc versurile poetului Bazil Gruia, cantecele si dansurile acestor minunati oameni, alaturi de stravechile obiceiuri etnofolclorice de la Uioara de Jos, departe din istorie spre intreaga intindere a tarii si nu numai.
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impactul turismului in strategia de dezvoltare a orasului Ocna Mures". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.