Implementarea acquis-ului comunitar in domeniul concurentei si ajutorului de stat

Trimisa la data: 2009-05-30
Materia: Administratie Publica
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_G
Lucrare de licenta despre Implementarea acquis-ului comunitar in domeniul concurentei si ajutorului de stat
Identitatea externa a Uniunii Europene. Inca de la inceputurile constructiei europene, promotorii acesteia doreau o politica externa comuna a statelor membre. Tratatele fondatoare (Tratatul de la Paris si Tratatele de la Roma) confereau Comunitatilor competente in domeniul comertului exterior si al ajutorului pentru dezvoltare, dar nu contineau nici o dispozitie privind diplomatia sau apararea.In anii '70, ca urmare a primului "raport Davignon", statele membre au lansat procesul unei cooperari politice care nu a fost inscrisa in tratate decat in 1986 cu ocazia adoptarii Actului Unic European.

In noul context international marcat de sfarsitul razboiului rece si a divizarii lumii in doua blocuri, Tratatul de la Maastricht a introdus un ansamblu de reguli privind politica externa si de securitate comuna (PESC), inclusiv pentru o politica de aparare.Politica externa si de securitate comuna. In fata perspectivei unei noi extinderi a Uniunii, negociatorii Tratatului de la Amsterdam au dorit sa dezvolte si sa completeze acquis-ul de la Maastricht cu actiunea externa traditionala a Comunitatii.Tratatul a stabilit, astfel, principiile care trebuie sa guverneze politica externa si de securitate comuna a Uniunii:

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Implementarea acquis-ului comunitar in domeniul concurentei si ajutorului de stat

Lucrare de licenta despre Implementarea acquis-ului comunitar in domeniul concurentei si ajutorului de stat
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive.............................3
Sectiunea I. Evolutia Constructiei Europene..........................3
Sectiunea a II-a. Delimitari conceptuale..........................19

Capitolul II. Cadrul legal in domeniul concurentei...................28
Sectiunea I. Regimul juridic al concurentei in dreptul comunitar.......................................28
Sectiunea a III-a. Regimul juridic al concurentei in dreptul roman.........................................43

Capitolul III. Armonizarea legislatiei Romaniei la legislatia Uniunii Europene...................................................59

Capitolul IV. Implementarea acquis-ului comunitar in domeniul concurentei si a ajutorului de stat............................66
Sectiunea I. Modificarea cadrului legislativ in domeniul concurentei si a ajutorului de stat............................................66
Sectiunea a II-a. Modificarea cadrului institutional.................67
Sectiunea a III-a. Promovarea concurentei in randul autoritatilor publice centrale si locale......................................68

Capitolul V. Concluzii.........................................69

Bibliografie.........................................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Implementarea acquis-ului comunitar in domeniul concurentei si ajutorului de stat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.