Implementarea tendintelor postmoderne de organizare economica in organizatia militara

Trimisa la data: 2009-07-17
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 110
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_L
Lucrare de licenta despre Implementarea tendintelor postmoderne de organizare economica in organizatia militara
Organizarea este subordonata unui proces evolutiv. Daca in fazele ei initiale, organizarea se prezinta ca un proces de "incercare si eroare", pe masura maririi grupurilor umane, a cresterii complexitatii lor, atat organizarea cat si organizatiile au devenit mult mai perfectionate.
Organizarea este o forma de activitate umana, constienta, dirijata si directionata spre realizarea unor forme specifice ale vietii sociale cum sunt organizatiile .In conceptia lui H. Fayol "a organiza" inseamna a intreprinde, a dota o intreprindere cu tot ceea ce este necesar pentru functionarea ei (materiale, utilaje, personal, capital), definitie cuprinsa in lucrarea "Administratia industriala si generala".

Organizarea a fost tratata ca un mijloc de rationalizare a activitatilor unitatilor economice, formata in principal din trei domenii: organizarea conducerii, organizarea productiei si organizarea muncii. Aceasta abordare este inca dominanta in fostele tari comuniste. In tarile dezvoltate occidentale se reduce de fapt organizarea la stabilirea organizarii de ansamblu a intreprinderilor. In SUA se foloseste mai putin termenul de organizare, accentul punandu-se asupra metodelor de abordare, organizarea productiei si organizarea muncii. Metodele de abordare sunt in stransa legatura cu metodele si tehnicile cercetarii operationale, engineeringului, studiului muncii, metodele psihologice, sociologice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Implementarea tendintelor postmoderne de organizare economica in organizatia militara

Cuprins

Introducere............................................5

Capitolul I. Organizarea- functie principala a managementului............................................7
1.1. Consideratii privind managementul...............................7
1.2. Functia de organizare in cadrul managementului...................10
1.3. Formele principale ale organizarii..............................17

Capitolul II. Structura organizatorica- rezultatul organizarii structurale..................................................31
2.1. Cadrul organizatoric al procesului de management..................31
2.2. Componentele structurii organizatorice.......................35
2.3. Functiile si clasificarea structurii organizatorice formale......................................42
2.4. Reprezentarea structurii organizatorice formale.............51

Capitolul III. Tendinte in evolutia structurilor......................56
3.1 De ce trebuie sa se schimbe organizatiile?......................56
3.2. Simptomele schimbarii unei structuri.........................64
3.3. Evolutia structurii organizatorice..........................76
3.4. Noi tendinte in organizarea entitatilor economice si posibilitati de implementare ale acestora in organizatia militara.............................................81

Analiza comparativa a unor structuri organizatorice.................................................88

Concluzii si propuneri...........................................103

Bibliografie selectiva..............................................107

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Implementarea tendintelor postmoderne de organizare economica in organizatia militara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.