Implementarea unui program pentru laboratorul de lingvistica

Trimisa la data: 2010-07-31
Materia: Informatica
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_C
Lucrare de licenta despre Implementarea unui program pentru laboratorul de lingvistica
Numarul de texte care se afla la un moment dat in format electronic poate depasi imaginatia celui mai vizionar lingvist sau specialist in domeniul analizei limbajelor naturale, pe baza unei corpora de limba vorbita sau scrisa. Totusi, aceasta imensa cantitate de informatie poate fi ignorata deoarece nici o fiinta umana nu poate citi, intelege si sintetiza megabytes de text dintr-o vasta panoplie de domenii. Informatii neglijate si oportunitati pierdute la un moment dat din cauza marginirii capabilitatilor fiintei umane i-a determinat pe specialisti sa dezvolte diferite strategii de management informational pentru a stabili reguli stricte in "jungla" informationala actuala.

Astfel, cele mai comune strategii sunt captarea informatiei utile ( IR - Information Retrieval ) si filtrare informatiei. O abordare relativ noua a celei din urma poarta numele de extragerea informatiei ( IE - Information Extraction ). Putem vedea sistemele de captare a informatiei utile ( IR systems ) ca niste combine agricole care "aduna" material folositor din texte din domenii diferite, aflate sub forma electronica. Cu cantitati deosebite de informatie astfel culeasa, un sistem de extragere a informatiei ( IE system ) poate transforma acest vast material, prin rafinare si reducere, la un format asemanator cu textul initial dar cu posibilitati mult mai mari de regasire a informatiei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Implementarea unui program pentru laboratorul de lingvistica

Cuprins

1.Procesarea limbajelor naturale........3

2. Extragerea informatiei........4

3. Modalitati de realizare a unui analizor semantic de texte.......17

4. Aplicatie integrata de analiza a textelor pe baza unui dictionar on-line.........36

5. Analizatorul de text - modalitati de utilizare a dictionarelor on-line in extragerea informatiei.........41

6. In loc de concluzie...........54

Bibliografie.........55
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Implementarea unui program pentru laboratorul de lingvistica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.